Urmărește emisiunea live
Incendiu de proporții la un bloc din Sectorul 5. Update: 112 de persoane s-au evacuat singure, 11 au fost evacuate de pompieri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură RTV
Sursă foto: Captură RTV
Într-un bloc din Capitală a izbucnit un incendiu în această seară.

Update:

Persoanele care nu s-au putut întoarce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în apartamentele din blocul din Ferentari, unde a izbucnit incendiul au fost cazate, temporar, într-un hotel din București.

Primăria Sectorului 5 are rezervat un fond de rezervă pentru situații de urgență, care a fost prevăzut de fostul primar Cristian Popescu Piedone, a spus, la Aleph News, city managerul Sectorului 5, Iulian Cârlogea.

„Fondul de rezervă (...) a fost creat tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situații. Știm că incendiul a pornit de la un apartament de la etajul 2, pe zona de bucătării, în balcoanele bucătăriilor. Ca să nu mai existe suspiciuni... blocul nu era izolat. Nu era nici în curs de izolare. Vorbim de un bloc vechi, deci nu există materiale folosite care să propage acest incendiu”, a spus Cârlogea.

În urma incendiului izbucnit sâmbătă seara în Sectorul 5 al Capitalei au ieșit din apartamente 112 persoane, iar alte 11 au fost evacuate, spun reprezentanții ISU București - Ilfov. Opt persoane sunt evaluate din punct de vedere medical și două au fost transportate la spital, arată Mediafax.

Update:

În urma incendiului izbucnit sâmbătă seara în Sectorul 5 al Capitalei au ieșit din apartamente 112 persoane, iar alte 11 au fost evacuate, spun reprezentanții ISU București - Ilfov. Opt persoane sunt evaluate din punct de vedere medical și două vor fi transportate la spital.

Echipele de căutare - salvare sunt constituite la fiecare nivel al blocului cu 10 etaje de pe strada Baciului, din Sectorul 5 al Capitalei, pentru a verifica dacă au fost persoane surprinse de incendiu.

De asemenea, 11 persoane au fost evacuate de forțele de intervenție, dintre care o persoană supraponderală și două care erau imobilizate. Dintre persoanele evacuate, una va fi transportată la spital, scrie Mediafax.

Update:

"Pentru stingerea incendiului s-a acţionat din exterior utilizând autoscara. De asemenea, au fost constituite echipe de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse de incendiu. Sunt două persoane în evaluare medicală", au precizat reprezentanţii ISUBIF, conform Agerpres.

Update:

Șase persoane ar fi intoxicate cu monoxid de carbon.

Update:

Potrivit viceprimarului din Sectorul 5, Mircea Nicolaidis, incendiul nu mai arde cu flacără în acest moment. Cinci persoane au nevoie de îngrijiri medicale și sunt deja în ambulanțe. Pompierii au reușit să lichideze focul.

Update:

Incendiul ar fi izbucnit de la etajul 5.

Știre inițială:

Potrivit România TV, un bloc din Capitală, din cartierul Ferentari, a luat foc în această seară. Din primele informații, blocul arde de la etajul 2 și până la etajul zece, iar locatarii au fost evacuați.

Peste 10 autospeciale cu apă și spumă intervin la fața locului. De asemenea, autospeciale SMURD au ajuns în zonă și se fac căutări pentru a se identifica dacă există oameni blocați în interior.

S-a cerut și sprijinul Jandarmeriei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel