Urmărește emisiunea live
Incendiu de proporţii în Bucureşti la un depozit de mase plastice. 8 autospeciale au intervenit
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/Incediu la un depozit de mase plastice din Bucureşti
Foto: Pexels/Incediu la un depozit de mase plastice din Bucureşti
Nu mai puţin de 8 autospeciale au intervenit la stingerea incendiului din strada Preciziei, din Bucureşti.

Incendiul de la depozitul de mase plastice din strada Preciziei a fost localizat, iar focul a afectat o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, anunţă Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Au ars elemente de mobilier din lemn, toalete ecologice şi două dube.

Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un spaţiu pentru depozitarea maselor plastice din strada Preciziei, nefiind înregistrate victime. 

Nu sunt victime, precizează sursa citată.

Au fost alertate opt autospeciale de stingere.

Potrivit ISUBIF, arderea s-a manifestat cu flacără puternică, iar suprafaţa afectată a fost de aproximativ 300 de metri pătraţi, notează Agerpres.

Intervenții, misiuni și activități de preventive în perioada 06.01.2023 – 09.01.2023

În această perioadă, ISUBIF a intervenit pentru gestionarea a 987 situații de urgență produse în municipiul București și Ilfov. 

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 847. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 26 de incendii și pentru soluționarea altor 114 solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Ieri, 08.01.2023, în jurul orei 16:21, prin apel la numărul de urgență 112, ISUBIF a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință situată în strada Drumul Agricultorilor din comuna Mogoșoaia, județul Ilfov. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la un imobil P+1, suprafața afectată fiind de aproximativ 200 mp. În urma evenimentului două persoane au suferit atac de panică și au avut nevoie de asistență medicală. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate două controale de prevenire, în urma cărora au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.500 de lei, conform ISUBIF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel