Incendiile revin în Grecia. Două sate din apropierea Atenei au fost evacuate de urgență
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Incendiile revin în Grecia. Două sate din apropierea Atenei au fost evacuate de urgență / Foto: Pixabay
Incendiile revin în Grecia. Două sate din apropierea Atenei au fost evacuate de urgență / Foto: Pixabay
Coșmarul incendiilor revine în Grecia. Două sate din apropierea Atenei au fost evacuate

Două sate din vestul Atenei au fost evacuate luni după ce a izbucnit un nou incendiu într-o zonă forestieră care a fost răvășită de flăcări încă de săptămâna trecută, transmite Mediafax.

Pompierii se străduiesc să stingă focul în timp ce localnicii sunt nevoiți să-și părăsească locuințele, scrie Reuters. Forțele de ordine au intervenit pentru a evacua de urgență localitățile Vilia și Profitis Ιlias, aflate la circa 50 km de capitala greacă Atena, în condițiile în care vântul puternic a întețit incendiul. Nu au fost încă raportate informații despre răniți.

De la începutul lunii august, mai mult de 500 de focare de incendiu au devastat întreaga Grecie, nimicind zone vaste de teren forestier. Mii de oameni au fost obligați să își abandoneze gospodăriile. Incendiul de pe insula Evia a ars timp de câteva zile până când a fost stins, iar apoi au apărut noi focare.

Incendiu în regiunea Attica din Grecia

Un deal împădurit din regiunea elenă Attica a fost astăzi cuprins de flăcări uriașe în doar câteva zeci de minute. Este zona în care acționează și pompierii români, care au încercat să limiteze extinderea flăcărilor. O coloană imensă de fum s-a ridicat deasupra zonei, iar vegetația ardea cu flacără deschisă. Mai multe localități au fost evacuate.

Flăcările înalte de câțiva metri s-au extins în doar jumătate de oră pe un versant întreg. Vântul bătea cu putere și direcționa focul spre zonele locuite. Fumul a cuprins zona, iar aerul era greu de respirat, relatează Digi24. Drumurile din zonă au fost închise, pentru a permite pompierilor să acționeze. Zeci de autospeciale au fost trimise în zonă.

Intervenția a fost însă dificilă, iar din cauza flăcărilor uriașe nu au putut fi folosite avioane sau elicoptere. Zona este sub alertă de gradul 5, cel mai ridicat. Satele din jur au fost evacuate. Unii oameni au plecat doar cu hainele pe care le aveau pe ei. Alții aveau deja bagajele făcute, de teama unor noi incendii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel