Urmărește emisiunea live
Incendiile de vegetatie din Creta sunt în prezent controlate de pompierii aflați în intervenție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Greek City Times)
Sursă foto: Facebook (Greek City Times)
Salvatorii din insula Creta au reușit să controleze flăcările incendiilor de vegetație

Incendiul de vegetaţie declanşat de vineri pe insula turistică Creta, la sud de portul Rethymno, a fost adus sub control sâmbătă, transmite DPA și Agerpres. 

Reprezentanţi ai pompierilor eleni au precizat că lupta cu flăcările s-a dat toată noaptea. Şase sate au fost evacuate. Deşi incendiul s-a apropiat de zone locuite, nicio casă nu a fost afectată, conform declaraţiilor primarului Agios Vasilios.

100 de pompieri intervin la locul incendiului

Peste 100 de pompieri şi 33 de maşini şi utilaje de intervenţie au fost aduse în zonă. Odată cu venirea zorilor, 5 elicoptere cisternă şi-au reluat zborurile pentru a stopa propagarea incendiului. Vântul puternic din regiune reaprindea focarele şi contribuia la extinderea incendiului.

Ministerul pentru Criză Climatică şi Protecţia Cetăţenilor a lansat un nou avertisment de risc ridicat de incendii de vegetaţie în cinci regiuni ale Greciei.

Atenţionarea de nivel 4, din 5 posibile, se aplică regiunii Attica, unde se află şi capitala Atena, precum şi insulelor Euboea, Creta, Chios şi Samos, printre altele.

Peste 100 de incendii de vegetație în Grecia

Un incendiu deosebit de puternic izbucnit la sud de portul cretan Rethymno nu a putut fi adus sub control până în după-amiaza zilei de vineri din cauza vântului puternic, conform unui alt mesaj postat pe contul de Twitter al pompierilor eleni.

Şaisprezece avioane cisternă şi trei elicoptere sunt folosite în lupta cu flăcările, iar localitatea Orne a fost evacuată ca măsură de precauţie, conform media elene.

Un alt incendiu era activ vineri dimineaţă la sud-est de Atena. Locuitorii din Feriza au primit mesaje de avertizare din partea autorităţilor pentru a părăsi zona. Pompierii au reuşit să aducă incendiul sub control până în cursul după-amiezii.

Pentru ziua de sâmbătă, autorităţile au emis avertismente cu privire la incendii, printre zonele afectate numărându-se regiunea Atenei, insulele Creta, Euboea, Lesbos şi Samos, precum şi zona de Nord-Est a peninsulei, scrie Agerpres. Citește mai multe AICI

Dezastru pe două insule grecești. Vremea a făcut ravagii: Noroiul a inundat stațiunile, drumurile de acces s-au surpat 

Pagubele mari au fost cauzate pe insulele grecești Skopelos și Skyros. Drumurile au fost inundate cu apă și noroi, iar oamenii au rămas captivi în diferite zone, alertând autoritățile locale, care s-au luptat pentru siguranța turiștilor și localnicilor. 

Fenomenele meteorologice severe au fost observate încă de la amiaza zilei de sâmbătă în Skyros. Nu puține străzi și alei au fost inundate pe insulă, scrie eviathema.gr, citată de forecastweather.gr. 

Municipalitatea din Skyros a anunțat: ”Stimați cetățeni, fenomenele meteorologice severe care ne afectează deja insula de aseară (sâmbătă) vor continua și în următoarele ore în urma informațiilor de la Serviciul Meteorologic.”

”Toți rezidenții și vizitatorii Insulei sunt rugați să fie deosebit de atenți și să evite deplasările inutile, precum și înotul pe plaje în timpul fenomenelor. Protecția Civilă a Municipiului Skyros este în alertă” au mai anunțat oficialii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel