Incendiile de vegetație din Algeria au ucis peste 40 de persoane
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Incendiile de vegetație din Algeria au ucis mai mulți oameni, inclusiv soldați. 

Incendiile de pădure din Algeria au ucis 42 de persoane până marți, 10 august, inclusiv 25 de soldați trimiși în zonă pentru a ajuta cu stingerea flăcărilor. Zeci de focare au izbucnit în zona de nord a Algeriei încă de luni noapte, scrie CNN

Ministrul de interne, Kamel Beldjoud, a acuzat mai multe persoane rău intenționate, care ar fi pornit flăcările. 

„Doar mâinile criminale pot fi în spatele izbucnirii a 50 de incendii în câteva localități”, a spus Beldjoud. 

O organizație de monitorizare a Uniunii Europene a transmis că zona mediteraneană a devenit un loc fierbinte al incendiilor. 

Incendii de vegetație în Turcia

Turcia se luptă cu cele mai grave incendii de pădure din ultimii zece ani, cel puţin şase incendii nefiind încă sub control duminică, potrivit cifrelor oficiale, relatează DPA, scrie Agerpres. 

Forţele de intervenţie se concentrează în principal în provincia Mugla din vestul Turciei, unde vântul a îngreunat eforturile de stingere a incendiilor.

Un incendiu din provincia Aydin, despre care se credea că este sub control, a fost reaprins de vânt, după cum a relatat postul de televiziune NTV.

Stare de urgență în Sicilia

Guvernul regional din Sicilia a declarat stare de urgenţă şi de criză pentru şase luni din cauza incendiilor de vegetaţie care fac ravagii pe insulă de la sfârşitul lunii iulie, informează DPA sâmbătă, scrie Agerpres. 

Preşedintele regional Nello Musumeci a declarat într-o postare pe Facebook în care explică decizia sa că temperaturile neobişnuit de ridicate şi condiţiile meteorologice anormale vor continua să prezinte un risc în următoarele săptămâni.

Între timp, în Sardinia, pompierii din provincia Oristano au anunţat că sâmbătă dimineaţa a izbucnit un incendiu la o unitate de cazare turistică.

California arde peste ocean

Aproximativ 39% dintre rezidenții ținutului Plumas, din California, au fost evacuați, din cauza incendiilor de vegetație care se extind și fac treaba echipelor de intervenție din ce în ce mai grea, scrie CNN. 

Plumas, alături de regiunile administrative Butte, Lassen și Tehama sunt acaparate de incendiile Dixie, care au început cu 25 de zile în urmă, punctul culminant fiind atins duminică, când vremea a fost excesiv de caldă, fără umiditate și cu vânt puternic. 

„Avem o responsabilitate mare, să reconstruim această comunitate, dar și să ne ocupăm de intensitate fenomenelor globale care se manifestă și aici, în California - astea sunt schimbările climatice”, a spus guvernatorul Californiei, Gavin Newsom. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel