Data actualizării:
Data publicării:

Grecia arde. Oamenii primesc ordine de evacuare. Noi incendii în două orașe din centrul țării

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Agerpres
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Agerpres
Autorităţile elene au ordonat evacuarea locuitorilor de la periferia a doua oraşe din centrul Greciei.

Este vorba despre Volos şi Lamia, unde noi incendii au izbucnit în cursul zilei, au declarat surse oficiale, relatează AFP, citată de Agerpres.

Flăcările au avansat către Volos, unde locuiesc aproximativ 85.000 de oameni, iar un incendiu a izbucnit la periferia orașului Lamia, locuit de 60.000 de oameni.

Guvernatorul regiunii Tesalia, Costas Agorastos, a informat postul de televiziune ERT că incendiul a pătruns în zona industrială din Volos, motiv pentru care a fost emis un ordin de evacuare. Situația era extrem de gravă din cauza unui vânt foarte periculos pentru propagarea incendiilor, care sufla puternic din nord-vest.

Îngrijorat de evoluția situației, guvernatorul a avertizat că, dacă vântul nu se oprește, vor apărea probleme majore.

Ordine de evacuare au fost date și pentru cinci sate și comunități din apropierea orașului Volos și pentru alte trei localități din jurul orașului Lamia. Ioannis Artopios, purtătorul de cuvânt al pompierilor, a confirmat aceste informații jurnaliștilor din Atena.

El a adăugat că această zi este cea mai dificilă din întreaga vară, echipele de pompieri fiind nevoiți să se lupte cu nu mai puțin de 90 de incendii, dintre care 61 declanșate în ultimele 24 de ore.

Astăzi, Ministerul Protecției Civile a avertizat despre un "pericol extrem” de incendiu în șase dintre cele 13 regiuni ale țării.

Peste 20.000 de oameni, evacuați de pe Insula Rodos

Pe insula Rodos, peste 20.000 de oameni au fost evacuați din case și stațiuni din sud în ultimele zile. Un oficial al aeroportului a declarat agenției de presă AFP că peste 5.000 de persoane au zburat acasă cu peste 40 de zboruri de urgență între duminică și marți.

Pe insula Evia, chiar la nord de Atena, doi piloți au murit când avionul lor de pompieri s-a prăbușit într-o râpă. În altă parte pe insulă, cadavrul carbonizat al unui bărbat a fost găsit într-o baracă îndepărtată.

Mii de oameni au fost evacuați și pe Evia și Corfu, în timp ce Creta - o altă destinație importantă de vacanță - este în alertă maximă.

Vezi și:  Marea Mediterană şi-a depăşit recordul de temperatură zilnică / Un nou val de căldură extremă în Grecia

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel