Data publicării:

Încălțăminte sport contrafăcută, de peste 6,5 milioane de lei, depistată în Constanța Sud

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Politia de Frontiera
FOTO: Politia de Frontiera
Peste 2.600 de perechi de încălțăminte tip sport, cu numele unui brand de lux, au fost descoperite de polițiștii de frontieră într-un container sosit din China.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat într-un container sosit din China, peste 2.600 perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea unui brand de lux cunoscut, susceptibile de a fi contrafăcute, transmite Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Potrivit sursei menționate, în data de 11.09.2023, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în Portul Constanţa Sud, într-un container sosit cu o navă din China care transporta, conform documentelor, încălţăminte tip sport, s-ar afla bunuri contrafăcute.

”Colegii noştri, împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control fizic al containerului în care au găsit 2628 perechi încălţăminte sport purtând denumirea unui brand de lux cunoscut. Valoarea bunurilor a fost estimată la suma de 6.525.324 lei şi ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Bucureşti.

Întreaga cantitate a fost ridicată de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin. 1, lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărfurile şi indicaţiile geografice”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

La începutul lunii trecute, polițiștii de frontieră dn cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Calafat, Giurgiu și Vama Veche, precum și din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit peste 16.500 de articole (smart watch-uri, articole vestimentare încălțăminte, marochinărie și parfumuri) de ”firmă” și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Dacă ar fi fost puse în vânzare, ca produse de marcă, valoarea de piață a acestora ar fi fost de 6,2 milioane de lei, potrivit estimărilor Poliției de Frontieră.

Citește și: Mărfurile contrafăcute sunt peste tot online, spun experții. Iată cum să le descoperiți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel