Încălcări ale legii la Primăria Sectorului 1. Consilierul Dan Podaru cere explicații
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Consilierul local Dan Podaru a solicitat mai multe explicații primarului Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, consilierul local Dan Podaru (PNL) a solicitat mai multe explicații primarului Clotilde Armand față de posibile încălcări ale legii prin care Primăria Sectorului 1 s-a angajat în mai multe proiecte fără a respecta cadrul de drept:

„LEGEA ESTE CĂLCATĂ ÎN PICIOARE ÎN CADRUL PRIMĂRIEI SECTORULUI 1

Către, PRIMARUL SECTORULUI 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

SECTORUL 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

CONSILIULUI LOCAL AL SECTORULUI 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI – spre știință-

În conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public și a prevederilor art. 226 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare ,Podaru Dan-Nicolae, consilier local în Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București, am constatat, cu surprindere organizarea de evenimente culturale de către Primăria Sectorului 1, evenimente, prin asocierea cu alte entități.“, a scris consilierul local Dan Podaru.

CITEȘTE ȘI    -    Cum arată, azi, Sectorul 1 sub conducerea primarului Clotilde Armand. Munți de gunoaie în nordul Capitalei / foto + video

Ce solicită Dan Podaru?

Astfel, conform documentului atașat pe pagina sa de Facebook, consilierul solicită explicații din partea primarului Clotilde Armand privitoare la:

- Parteneriatului Primăriei Sectorului 1 și Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual și forma de colaboare prin care a fost organizată Ziua Culturii Naționale.

- Parteneriatul cu Teatrul Evreiesc de Stat.

- Forma de parteneriat și bază legală a organizării expoziției „București. O arhitectură modernistă europeană“.

- Baza legală prin care Primăria Sectorului 1 a solicitat Ordinului Arhitecților din România - Filiala București ca împreună să găsească cea mai bună soluție pentru regenerarea urbană a zonei Piața Matache.

Prin urmare, consilierul vorbește de proiecte care au fost realizate în afara cadrului legal, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local și sugerează că intenționează să facă plângere împotriva membrilor Comisiei de Disciplină.

Totuşi, consilierul Dan Podaru salută inițiativa deputatului liberal Sebastian Burduja prin care ziua de 15 februarie a devenit Ziua Națională a Culturii.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Clotilde Armand, ieșire nervoasă: ”Croitor instabil!”/ Consilier PNL: ”Mahalagioaica șefă, numărul 1”. Florin Manole, CULISE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel