Încă un jucător de tenis și-a anunțat retragerea din activitate. Care este motivul pentru care Thiem va pune racheta în cui
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Dominic Thiem și Diego Schwartzman sunt la ultimul sezon al carierei. Camila Giorgi s-a retras ”pe mute”.

Campionul de la US Open din 2020, austriacul Dominic Thiem și-a anunțat retragerea din circuit la finalul sezonului, potrivit cotidianului Salzburger Nachrichten, preluat de EFE, scrie Agerpres.

Motivul pentru care austriacul a luat această decizie vine pe fondul unor probleme fizice recurente și al rezultatelor slabe.

Publicația respectivă, a cărei informație a fost preluată de restul presei din țară, subliniază că Thiem (30 ani) a informat deja fanii săi și sponsorii privind decizia de a se retrage din sportul profesionist.

Totodată, conform reprezentantului lui Thiem, aflat pe locul 117 în ierarhia mondială, jucătorul va face o declarație publică la finalul săptămânii.

Unul din motivele retragerii, conform presei, ar fi ratarea obiectivului său de la începutul lunii ianuarie de a reveni între cei mai buni 50 de jucători ai lumii. Fostul număr trei mondial nu a reușit să revină nici în prima sută de jucători, iar cea mai bună performanță a sa din ultimele 12 luni este o finală la turneul de la Kitzbuehel, în iulie anul trecut.

Thiem a recunoscut că are randament scăzut din cauza problemelor sale fizice, în special din cauza durerilor la încheietura mâinii drepte, care l-au împiedicat să fie la cel mai înalt nivel.

Diego Schwartzman se află pe lista retragerilor din circuitul ATP

Diego Schwartzman, fost număr 8 mondial, este un alt jucător care, recent, și-a anunțat retragerea din circuitul ATP. Potrivit site-ului tennis.com, fostul semifinalist din 2020 la Roland Garros va juca ultimul său turneu profesionist în fața propriilor suporteri, în februarie, la turneul de la Buenos Aires.

Dar înainte de ”cel mai frumos final” pe care și-l poate imagina, argentinianul spune că va juca până la sfârșitul sezonului 2024, sperând să participe la toate evenimentele pe care le iubește cel mai mult.

Unul dintre acestea este Parisul, locul în care a avut cel mai bun parcurs de Grand Slam al său în urmă cu patru ani. Dar, cu o clasare pe locul 142, argentinianul va fi nevoit să joace în calificări pentru a intra pe tabloul principal.

Cu excepția cazului în care, bineînțeles, va primi un wild card din partea organizatorilor de la Roland Garros.

Camila Giorgi, retragere ”pe mute”

Absentă de pe tabloul principal al turneului WTA 1.000 de la Roma, unde un număr considerabil de italience au primit wild-card-uri din partea organizatorilor, Camila Giorgi, fost număr 26 WTA, apare pe site-ul oficial al ITIA, ca fiind retrasă începând cu data de 7 mai 2024, care a fost prima zi a competiției de simplu de la Roma.

Pentru italiancă ultimul meci al carierei este cel disputat împotriva liderului mondial, Iga Swiatek, în Openeul de la Miami din acest an. 

Camila Giorgi, 32 de ani, cunoscută ca ”Regina Suferinței”, pentru meciurile interzise cardiacilor, a cucerit patru titluri, inclusiv un WTA 1.000, cel de la Rogers Cup 2021, de la Montreal, unde le-a învins pe Elise Mertens, Petra Kvitova, Coco Gauff, Jessica Pegula sau Karoline Pliskova în drumul spre trofeu, scrie Eurosport.

Giorgi a intrat în tenisul profesionist la 15 ani, iar pe lângă cele patru 4 titluri și cu un sfert de finală la Wimbledon (2018), ar fi putut să își pună amprenta mai serios pe sportul alb dacă nu ar fi existat accidentările repetate.

Prima problemă serioasă a avut-o la US Open 2013 (unde ajunsese în optimi, trecând pe drum de Wozniacki), pentru ca ulterior să nu reușească nici măcar un sezon complet din cauza problemelor medicale, mai arată sursa menționată.

În această primăvară, însă, după ce a pierdut cu 6-1, 6-1 în fața lui Swiatek, în Florida, italianca pare că a înțeles că nu mai poate juca la un nivel competitiv și a preferat să iasă discret din scenă, atât de discret că nu a anunțat nimic public în acest sens.

Citește și: Jaqueline Cristian, din calificări direct în turul doi pe tabloul principal de la Roma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel