Încă un general rus a fost ucis în Ucraina. Cine este Vladimir Frolov
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Încă un general rus a fost ucis în Ucraina. Cine este Vladimir Frolov / Foto: Captrură video B1TV
Încă un general rus a fost ucis în Ucraina. Cine este Vladimir Frolov / Foto: Captrură video B1TV
Soldații ucraineni au ucis încă un general rus.

Un alt general rus a fost ucis în timp ce lupta în Ucraina, a anunţat primarul Sankt Petersburgului într-o declaraţie, scrie New York Post. Acesta susține că Vladimir Frolov, comandantul adjunct al Armatei a 8-a a Rusiei, a fost ucis în luptă la începutul acestei săptămâni.

Primarul Sankt-Petersburg Alexander Beglov a participat sâmbătă la înmormântarea acestuia, care a avut loc la cimitirul istoric Serafimovskoe al orașului, se arată în comunicat.

„Astăzi ne luăm rămas bun de la un erou adevărat”, a spus Beglov.

„Vladimir Petrovici Frolov a murit de o moarte eroică în lupta cu naționaliștii ucraineni. Și-a sacrificat viața pentru ca copiii, femeile și bătrânii din Donbas să nu mai audă exploziile de bombe, ca să nu mai aștepte moartea și, plecând de acasă, să-și ia rămas-bun de parcă ar fi fost ultima oară.”

Câți generali ruși au fost uciși în Ucraina



După ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie mai mulți generali ruși de rang înalt au fost uciși. Unii dintre aceștia erau veterani ai operațiunilor rusești în Georgia și Siria. Până la sfârșitul lunii martie, aproximativ 14 generali ruși și colonei superiori ar fi fost uciși – un număr notabil de morți care ar fi perturbat operațiunile de primă linie ale Rusiei.

Un oficial anonim al Pentagonului a spus pe 25 martie că „nu este surprinzător pentru noi să vedem că există generali ruși pe câmpul de luptă” și că sunt vulnerabili în fața soldaților ucraineni. Oficialul a spus că rușii „nu delegă foarte bine”, adăugând că „nu investesc multă responsabilitate” în ofițerii de nivel subordonat și „nu au un corp de subofițeri”, scrie Forbes.

Ultimul general rus care ar fi fost omorât în Ucraina este Iakov Riazantsev. Forțele ucrainene au anunțat despre acest lucru pe 24 martie. Iakov Riazantsev a fost numit comandant al Armatei 49 a Districtului Militar Sudic, cu sediul în Stavropol, în 2020. În anul 2021. Iakov Riazantsev a primit gradul de locotenent-general. Acesta s-a născut pe data de 17 iunie 1973, în satul Elbanka din regiunea Ust-Pristan. De asemenea, a absolvit cum laude cele mai importante școli militare ale Rusiei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel