Încă un alpinist a murit pe Muntele Everest
Autor: Eduard Pascu | Publicat pe: 24 mai 2019, 21:18
WhatsApp
Un alpinist irlandez a decedat în timpul unei expediţii pe muntele Everest, relatează vineri Press Association.

Kevin Hynes în vârstă de 56 de ani, a murit în cortul său, la 7.000 de metri altitudine, la primele ore ale zilei de vineri. Tată a doi copii, bărbatul făcea parte dintr-un grup al companiei britanice 360 Expeditions specializată în călătorii pe cei mai înalţi munţi din lume.

O operaţiune pentru recuperarea cadavrului este în curs de desfăşurare, notează Press Association. Decesul său vine la o săptămână după cel al irlandezului Seamus (Shay) Lawless, profesor la Trinity College, care a căzut în timp ce cobora de pe vârf.

Kevin (56 de ani) a fost unul dintre cei mai puternici şi mai experimentaţi alpinişti din echipa noastră şi a escaladat anterior Vârful Sudic şi Lhotse, se arată într-un comunicat al 360 Expeditions.

Departamentul Afacerilor Externe a anunţat că a luat la cunoştinţă despre decesul cetăţeanului irlandez pe versantul nordic al Muntelui Everest. Potrivit 360 Expeditions, Hynes a ajuns miercuri la Tabăra a III-a, la 8.300 de metri altitudine. Joi, însă, în timp ce restul alpiniştilor au continuat ascensiunea, el a început să coboare, însoţit de şerpaşul experimentat Dawa Sangee.

Moartea lui Kevin Hynes se adaugă celor şapte decese înregistrate într-o săptămână pe Everest. Prin comparaţie, în sezonul de alpinism din primăvara anului trecut, cinci persoane şi-au pierdut viaţa pe Everest şi una pe Lhotse.

Vezi și: Muntele Everest a făcut șapte victime într-o săptămână

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?