Încă o moarte „subită” la Moscova. Generalul Alexei Maslov, decedat în condiții suspecte, la o zi după ce Putin a anulat o vizită la uzina unde lucra
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Moartea generalului Alexei Maslov vine la foarte scurt timp după moartea subită a lui Alexander Buzakov, 65 de ani, director general al Șantierelor Navale Amiralității.

Un fost comandant al forțelor ruse, cu legături strânse cu Ucraina a murit „subit” a doua zi după ce Vladimir Putin a anulat brusc o călătorie la întreprinderea de tancuri unde acesta lucra, se arată într-un raport. Generalul Alexei Maslov, în vârstă de 69 de ani, a murit într-un spital militar din Moscova, a informat inițial publicația The Mirror.

Este al patrulea deces subit, din ultimele 4 zile, al unui om din cercul aproapiat al lui Vladimir Putin.

Moartea generalului Alexei Maslov vine după dispariția bruscă a lui Alexander Buzakov, în vârstă de 65 de ani, directorul general al Șantierelor Navale Amiralității, la Sankt Petersburg. Alexander Buzakov era sănătos cu o zi înainte de a muri și „nu s-a auzit nimic despre problemele de sănătate în cazul lui Maslov”, se spune în raport.

Alexei Maslov a fost comandantul șef al forțelor terestre ruse între 2004 și 2008. Ulterior, a fost reprezentantul militar șef al țării la NATO la Bruxelles. La NATO, el a lucrat alături de Dmitri Rogozin, un oficial apropiat lui Vladimir Putin, se arată în raport.

Președintele rus urma să viziteze uzina Uralvagonzavod din Nijni Tagil - care a fost criticată de Kremlin pentru că nu a reușit să producă suficiente tancuri noi pentru războiul din Ucraina, se arată în raport.

Cu toate acestea, el și-a anulat călătoria brusc, fără nicio explicație, a adăugat raportul.

„Mogulul cârnaților” din Rusia, Pavel Antov, a fost găsit mort, ieri, în incinta unui hotel indian, la două zile după ce un prieten oligarh a murit în timpul aceleiași călătorii.

Poliția Odisha a declarat că Budanov a suferit un accident vascular cerebral în timp ce prietenul său „era deprimat după moartea lui și a murit și el”. Consulul rus la Kolkata, Alexei Idamkin, a declarat agenției de presă Tass că poliția nu a văzut vreun „element criminal în aceste evenimente tragice”.

Ghidul turistic Jitendra Singh a declarat reporterilor că Budanov ar fi „consumat mult alcool deoarece avea sticle de alcool în cameră”.

Pavel Antov a fondat uzina de procesare a cărnii Vladimir Standard și, în 2019, Forbes i-a estimat averea la aproximativ 140 de milioane de dolari, în fruntea listei de parlamentari și funcționari publici bogați din Rusia.

Mai mulți magnați ruși de rang înalt au murit în circumstanțe misterioase de la începutul războiului. În septembrie, cel mai important din această listă - șeful gigantului petrolier rus Lukoil, Ravil Maganov - a căzut de la fereastra unui spital din Moscova.

Leonid Șulman, Alexandr Tiulakov, Mihai Watford, Vasili Melnikov, Vladislav Avaev, Serghei Protosenia, Alexandr Subbotin, Iuri Voronov, Ivan Peciorin, Anatoli Gerșenko și Dmitri Zelenov sunt alți oligarhi care au murit în condiții suspecte, de la începutul războiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel