Încă două condamnări în cazul copilului mâncat de viermi la Dej
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Nishant Vyas, de la Pexels
Fotografie creată de Nishant Vyas, de la Pexels
Bunica și iubitul mamei lui Valentin, copilul mâncat de viermi la Dej, au fost condamnați. Mama minorului își aflase de ceva vreme sentința: 18 ani și două luni de închisoare cu executare. 

Într-o casă din Dej, în vara anului 2020, un băiat de 9 ani era mâncat de viermi și putrezea de viu lângă trei adulți: mama lui și concubinul acesteia, dar și bunica. 

Mama lui Valentin a primit deja o condamnare de 18 ani și două luni cu executare pentru rele tratamente aplicate minorului sub forma omorului calificat și interzicerea unor drepturi, pentru o perioadă de 5 ani. 

Zilele trecute, Tribunalul Cluj a decis că și bunica băiatului merită să ajungă după gratii, aceasta primind o pedeapsă de 18 ani și patru luni de închisoare cu executare, potrivit dejeanul.ro

Și concubinul mamei lui Valentin trebuie să execute o pedeapsă de 19 ani de închisoare.  

Context

În vara anului 2020, băiatul în vârstă de 9 ani a ajuns la spitalul din Dej, cu răni și necroze pe toată suprafața corpului. Ulterior, a fost transferat în stare critică la spitalul din Cluj-Napoca, unde medicii s-au arătat pesimiști încă de la început privind șansele de supraviețuire.

Copilul fusese găsit acasă, mâncat de viermi și muște, cu unele părți din corp în putrefacție. Băiatul a stat intubat și a fost ventilat mecanic, dar în ciuda eforturilor medicilor, organele i-au cedat pe rând.

Mama băiatului a fost reținută, iar ulterior, arestată preventiv. În cele din urmă, femeia ar fi spus anchetatorilor că băiatul ar fi refuzat să se ridice din pat, iar ea nu a considerat că ar fi așa grav.

Un alt copil a fost ținut de părinți în cușca cu șobolani, șerpi și viermi, aproape doi ani

Cei doi părinți care și-a ținut copilul aproape doi ani într-o cușcă, la ferma lor din Tennessee, au susținut la audieri că „era cel mai sigur loc pentru el”, potrivit Daily Star. Cușca în care a locuit băiețelul, alături de șobolani, șerpi și viermi, era așezată într-o remorcă, la fermă.

TJ B., în vârstă de 46 de ani și Heather S. de 42 de ani, au fost reținuți în iunie 2020, fiind acuzați de abuzuri agravante asupra copiilor și cruzime împotriva animalelor. Bunicul copilului, în vârstă de 82 de ani, a fost eliberat pe cauțiune. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel