Data actualizării:
Data publicării:

Două companii aeriene suspendă zborurile spre Kiev. Cât costă acum să zbori spre Ucraina

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Alte două companii aeriene au renunțat la zborurile spre Ucraina. 

Air France și Lufthansa sunt cele mai recente companii aeriene care au suspendat zborurile către Ucraina pe măsură ce temerile de o invazie rusă cresc, scrie CNN

Transportatorul francez a declarat că va anula marți zborurile către și dinspre capitala Kiev, ca „măsură de precauție”, invocând situația de securitate.

„Air France va reevalua în mod regulat situația și reamintește că siguranța și securitatea zborurilor sale, a clienților și a echipajelor sale, este un imperativ absolut”, a spus Air France într-un comunicat luni.

Siguranța primează pentru companiile aeriene

Compania germană Lufthansa a anunțat sâmbătă că va suspenda zborurile către și dinspre Kiev și Odesa, un oraș-port din sud, până la sfârșitul lunii februarie.

Swiss International Air Lines, Eurowings și Austrian Airlines, care fac parte din Lufthansa Group, și-au suspendat zborurile până la sfârșitul lunii. Transportatorul olandez KLM a fost prima companie aeriană internațională importantă care a suspendat zborurile către Ucraina la începutul acestei luni.

"Siguranța pasagerilor noștri și a membrilor echipajului este prioritatea noastră principală în orice moment. Din cauza situației actuale din Ucraina, companiile aeriene ale Grupului Lufthansa își suspendă zborurile regulate către Kiev și Odesa", a transmis Lufthansa Group într-un comunicat.

Cât costă să zbori în Ucraina azi

În urma acestor anulări, au rămas din ce în ce mai puține companii care operează zboruri spre orașele principale din Ucraina. De pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, există o serie de zboruri către Aeroportul Borispol, cu prețuri începând de la 1.131 de lei și un timp de călătorie de 10 ore și 45 de minute, la o căutare luni seară (21 februarie) pentru o călătorie dus-întors a doua zi.

Cel mai ieftin zbor este operat de Turkish Airlines, următorul ajungând la 1.354 de lei și peste 9 ore de călătorie, inclusiv cu o escală, iar al treilea, la prețul de 1.544 de lei, operat de LOT, pe Sikorsky International Airport Kyiv. 

Companiile aeriene îşi ajustează planurile de zbor

În jur de 10 companii aeriene şi-au ajustat zborurile programate spre Ucraina pe fondul tensiunilor cu Rusia, a declarat luni ministrul ucrainean al infrastructuri, Oleksandr Kubrakov, precizând totuşi că rămân deschise culoarele de zbor pe deasupra ţării şi că zborurile sunt în continuare sigure, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

”Anularea actuală a zborurilor de către un anumit număr de companii aeriene străine este dictată doar de o agravare informaţională a situaţiei şi nu de schimbări reale în ceea ce priveşte siguranţa zborurilor”, a declarat Oleksandr Kubrakov într-o conferinţă de presă. Citește continuarea articolului AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel