Data publicării:
Încă 4 cazuri de OMICRON, confirmate în România
Au fost confirmate noi cazuri de infectare cu varianta Omicron.
"Încă 4 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare "Cantacuzino".
Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby, pasageri ai cursei din Africa de Sud, care au fost depistați pozitiv pentru virusul Sars Cov -2 în urma testelor RT- PCR.
Toate cele 4 persoane se află în izolare, iar starea lor de sănătate este bună, 3 dintre acestea fiind vaccinate anti -Covid 19.
Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 7 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2", informează Ministerul Sănătății.
Următorul val de infectări cu varianta OMICRON ar putea ajunge în IANUARIE într-o țară europeană
Regatul Unit se va confrunta cu un val însemnat de infecții cu varianta Omicron în ianuarie, fără a pune la socoteală alte restricții, potrivit oamenilor de știință, citați de BBC. Cu toate acestea, există o incertitudine uriașă cu privire la cât de multă presiune se va acumula asupra sistemului național de sănătate (NHS).
Incertitudinea înseamnă că numărul de pacienți care au nevoie de îngrijiri spitalicești ar putea fi semnificativ mai mare sau mai mic decât iarna trecută. Cercetătorii au mai spus că ar putea fi necesare restricții mai dure pentru a preveni copleșirea spitalelor de bolnavi infectați cu varianta Omicron.
Dr. Nick Davies, unul dintre cercetătorii Școlii de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, a spus că Omicron se răspândește ”foarte rapid” și este ”destul de îngrijorător” și probabil că va fi forma dominantă a virusului în Anglia până la sfârșitul anului.
Raportul spune că numărul de persoane infectate se dublează în prezent la fiecare 2,4 zile în Anglia, deși țara are un nivel ridicat de vaccinare. Acest fenomen se întâmplă mai rapid decât atunci când s-a răspândit forma originală a virusului când nimeni nu avea protecție.
OMS: Omicron pare să aibă o rată crescută de reinfectare, dar simptome mai puţin severe
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyes, a subliniat miercuri că varianta Omicron a coronavirusului pare să aibă o rată mai mare de reinfectare, dar provoacă simptome mai puţin severe decât varianta Delta, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Date preliminare din Africa de Sud indică un risc mai mare de reinfectare cu Omicron a persoanelor vindecate de COVID-19 sau vaccinate, dar sunt necesare mai multe date pentru a trage concluzii mai ferme. Există, de asemenea, unele dovezi că Omicron provoacă simptome mai puţin severe decât Delta, dar din nou este prea devreme pentru a avea o certitudine, a spus Tedros Adhanom Ghebreyes în cursul unei conferinţe de presă la Geneva.
Pentru a obţine mai rapid o imagine mai exactă a caracteristicilor variantei, el a cerut tuturor ţărilor să contribuie la evaluarea sa prin transmiterea datelor lor către organizaţie. Pentru a combate mai bine varianta Omicron, directorul OMS a cerut, de asemenea, tuturor ţărilor să-şi continue eforturile în ceea ce priveşte vaccinarea şi restricţiile.
Directoarea ştiinţifică a OMS, dr. Soumya Swaminathan, a revenit asupra studiilor preliminare publicate în ultimele zile care par să arate că varianta face vaccinul de la Pfizer şi BioNTech mai puţin eficient, şi a cerut cea mai mare prudenţă în interpretarea lor.
Există o mare variaţie în reducerea eficacităţii anticorpilor, care merge de la 4 la 5 ori mai puţin la 40 de ori mai puţin în aceste studii diferite, care se limitează numai la studierea efectului asupra anticorpilor, când ştim că sistemul imunitar este mult mai complex, a spus ea. Este prematur să se concluzioneze că reducerea activităţii de neutralizare a anticorpilor trebuie să aibă ca rezultat o scădere semnificativă a eficacităţii vaccinurilor, a adăugat Swaminathan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News