Inaugurarea Staţiei Turbocompresoare Bibeşti, obiectiv realizat de Transgaz: ANUNȚURI MARI pentru români - foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Duminică, 23 august, Ludovic Orban, premierul României, însoțit de Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Daniel Popescu, și alți oficiali guvernamentali, împreună cu directorul general al SNTGN TRANSGAZ SA, Ion Sterian, și reprezentanți ai managementului executiv al companiei, ai autorităților publice locale au participat la inaugurarea Stației de comprimare gaze naturale de la Bibești, județul Gorj.

Este cea de-a treia și ultima stație de comprimare din cadrul proiectului BRUA Faza 1, pe care TRANSGAZ o pune în funcțiune, după ce, în anul 2019, au fost inaugurate și puse în funcțiune stațiile de comprimare gaze naturale de la Jupa-jud. Caraș Severin (30 septembrie 2019) și Podișor-jud. Giurgiu (31 octombrie 2019).

Scopul stației de comprimare gaze naturale Bibești îl constituie comprimarea gazelor naturale în vederea compensării pierderilor de presiune care sunt inerente procesului de transport al gazelor naturale. Stația este bidirecțională putând comprima gaze atât către direcția Podișor/Giurgiu cât și către direcția Jupa/Nădlac.

Stația de Comprimare gaze naturale de la Bibești este o instalație tehnologică interconectată la următoarele conducte magistrale de gaze: Dn 32” STC Podișor – STC Bibești, Dn 32” STC Bibesti – STC Jupa, Dn 20” STC Bibești - NT Hurezani.

Declarații Ludovic Orban

Cu prilejul finalizării lucrărilor de investiții și punerea în funcțiune a Stației de comprimare gaze naturale de la Bibești, Prim-Ministrul României, Ludovic Orban, a declarat: „Am avut onoarea să particip la darea în funcțiune a acestui obiectiv de investiții extrem de important. Domnul Director General Sterian v-a prezentat valoarea investiției, de aici, de la Bibești. Stația de Comprimare de la Bibești face parte din faza 1 a magistralei de transport gaze BRUA, un proiect strategic, un proiect care a fost aprobat, susținut și finanțat de la nivelul european, evident, cu co-finanțare din partea Transgaz. Conducta BRUA care este în construcție și urmează să fie finalizată în cursul acestui an, până la începutul lui noiembrie, conform graficului de lucrări, este o magistrală de transport cu o lungime de 479 de km. (...) Guvernul susține planul de investiții ambițios proiectat de Transgaz. Avem o serie de alte investiții extrem de importante care se derulează sau se vor derula.”

Declarații Ion Sterian


Cu același prilej, Directorul General al SNTGN Trangaz SA, Ion STERIAN, a declarat: „TRANSGAZ inaugurează astăzi cea de-a treia stație de comprimare gaze naturale și ultima dintre cele prevăzute în cadrul proiectului BRUA - faza 1, Stația de Comprimare Gaze Naturale de la Bibești. Anul trecut în luna septembrie am pus în funcțiune Stația de Comprimare de la Jupa, apoi, o lună mai târziu, pe cea de la Podișor. TRANSGAZ a gestionat și gestionează cu responsabilitate și eficacitate etapele necesare implementării proiectului BRUA – Faza 1, așa cum acționează în toate celelalte proiecte investiționale asumate, reușind performanțe deosebite. Anul trecut am inaugurat două dintre cele trei stații de comprimare cuprinse în proiect în doar o lună de zile. Iar acum ne apropiem de finalizarea lucrărilor și la firul liniar și, odată ce vom fi terminat acest lucru, vom putea declara cu mândrie națională "MISIUNE ÎNDEPLINITĂ" în ceea ce privește construcția BRUA - faza 1.

Am avut o misiune dificilă, a trebuit să ne luptăm cu vremea și cu condiții de mediu deosebit de dificile, în special în zonele de munte, acolo unde am realizat victorii inginerești de care suntem foarte mândri. Am fost dedicați și consecvenți misiunii și angajamentelor asumate. Am avut mereu în vedere faptul că orice realizăm este pentru România, pentru securitatea energetică a țării noastre și pentru dezvoltarea economiei românești. Vreau să afirm și cu acest prilej ceea ce am mai spus, cu diferite alte ocazii, în țară sau peste hotare: Gazoductul BRUA nu este o autostradă fără descărcări, BRUA va fi parte integrantă din
Sistemul Național de Transport gaze naturale, un factor de securitate energetică și un motor de dezvoltare economică națională.”

 

IMAGINI: 

2. -imagine fara descriere- (transgaz_orban1_14365600.jpg)

3. -imagine fara descriere- (transgaz_orban2_01394200.jpg)

4. -imagine fara descriere- (transgaz_orban_34701800.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel