Inaugurarea ambasadă SUA. Bolton şi Pompeo: Şanse acord de pace
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Secretarul de stat american Mike Pompeo şi consilierul pentru probleme de securitate naţională John Bolton au estimat că este posibil să se ajungă la un acord de pace israeliano-palestinian după mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Procesul de pace nu este într-un punct mort, cu siguranţă", a declarat secretarul de stat Mike Pompeo într-un interviu acordat Fox News. "Depunem toate eforturile", a subliniat el. "Sperăm să găsim o soluţie favorabilă", a adăugat responsabilul american, relatează duminică AFP.

Consilierul pentru securitatea naţională, John Bolton, a apreciat de asemenea că această schimbare înlesneşte procesul de pace. "Este recunoaşterea unei realităţi", a spus responsabilul american într-un interviu difuzat duminică de ABC. 

"Recunoaşterea unei realităţi creşte probabilitatea de a se ajunge la pace", a menţionat el. 

Statele Unite ale Americii îşi vor inaugura luni ambasada la Ierusalim, eveniment care coincide cu aniversarea a 70 de ani de la crearea statului Israel, în 1948. Mii de palestinieni sunt aşteptaţi luni la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel pentru a protesta împotriva instalării ambasadei americane la Ierusalim.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel