Inamic al corpului din toate punctele de vedere! Prof. Ciurea: Înlocuiți cu miere sau fructe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Vlad Ciurea
Sursă foto: Facebook Vlad Ciurea
Atunci când vremea se răceşte, iar zilele se scurtează, unele persoane se pot confrunta cu astenie de toamnă. Prof. Dr. Vlad Ciurea a spus cum poate fi combătută această afecțiune.

„Ca să învingem această astenie, avem nevoie de aer, apă cât mai curată, lumină. Când prindem o pată de lumină, să ieşim din casă. Să consumăm mâncare cât mai uşoară şi cât mai fiziologică pentru organismul nostru”, a spus medicul neurochirurg și director științific la Spitalul Clinic SANADOR.

„Dulciurile nu ajută în lupta cu astenia de toamnă. Din contră, zahărul este un drog şi un inamic al corpului din toate punctele de vedere. S-a constatat că în toate perioadele de stres, consumul de zahăr creşte. Putem înlocui zahărul cu miere sau să mâncăm fructe, pentru că au zahăr suficient pentru organism”, a spus, la Digi24, Vlad Ciurea.

Citește și...

Cei mai mari dușmani ai creierului. Câte cafele bea pe zi neurochirurgul Vlad Ciurea

„Dacă cineva îți aruncă o vorbă urătă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

Ulterior, a vorbit despre rutina sa. „În general, la ora 22.00 sunt în pat și citesc. Recomand ca lucrurile să înceapă de dimineață bine. Eu fac tot posibilul să mă trezesc la 5.30, pentru a avea timp să le fac pe toate. Să iau și micul-dejun. Și să nu mă stresez că am uitat câte ceva”, a subliniat Vlad Ciurea. „Două cafele, una dimineața. Nu exagerez”, a spus medicul neurochirurg și director științific la Spitalul Clinic SANADOR.

Citește și...

Cel mai bun supliment alimentar pentru organism. Prof. Ciurea are răspunsul

Neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă o mâncare ținută cât mai puțin la congelator, „fără aditivi, fără coloranți”.

„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. Este bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase”, a scris pe Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

„Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Citește și...

Cea mai bună muzică pentru creier

„Dacă România este undeva cunoscută în lume, este datorită muzicii. În 1938, la New York, muzica românească a captat lumea. Unchiul meu a fost acolo și mi-a spus. Nu avea importanță ce făcea România în petrol, în grâne, lumea a venit la muzică. I-a atras pe toți. În 2000, a fost o expoziție, din partea României am fost invitat ca neurochirurg. M-am dus la prezentare, cuvinte frumoase, discursuri. Seara, eram cu toții și a fost muzică. Ce melodie a ridicat sala în picioare? Ciocârlia! Înțelegeți?”, a zis Vlad Ciurea în cadrul podcastului lui Damian Drăghici. „Cea mai mare activitate a creierului la persoanele adulte este la muzica lui Mozart. Probabil, românii reacționează la muzica dumneavoastră”, i-a spus Vlad Ciurea lui Damian Drăghici.

„În Danemarca, când am stat șase luni, a venit domnul Gheorghe Zamfir. A cântat în fața unui stadion, mie mi-au dat lacrimile. M-am întors la rădăcini”, a mai zis Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie şi director ştiinţific al Spitalului Clinic SANADOR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel