Înalta Curte a îngropat definitiv USD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
USD ponta oprea constantin
USD ponta oprea constantin

Înalta Curte de Casație și Justiție a repins contestația PSD - PC privind respingerea înregistrării Uniunii Social Democrate. Social-democrații și conservatorii s-au adresat instanței supreme după ce Biroul Electoral Central a decis, marți, că numele USD nu poate fi înregistrat pentru că a mai fost folosit în 1996, când PD s-a aliat cu PDSR.

Cele trei formațiuni care alcătuiau USD - PSD, PC și UNPR - sunt nevoite să găsească alt nume sub care să candideze la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Sigla USD a fost contestată la nivel politic de liberali, care acuzau că denumirea USD seamănă foarte mult cu fosta coaliție USL, ceea ce poate crea confuzie în rândul alegătorilor. PNL nu a acționat juridic împotriva USD, dar a făcut-o PDL, "portocalii" sfârșind prin a avea câștig de cauză la BEC.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că denumirea alianței electorale USD va fi schimbată, ca urmare a deciziei BEC, dar s-a intrebat retoric cu cine anume este asemănătoare această denumire, în condițiile în care USL nu participă la europarlamentare.

"O să schimbăm (numele -n.r.), dar din păcate nu participă USL în alegeri. Deci, USD este asemănător cu cine? O sa studiem și o să ne conformăm deciziei", a spus Ponta la Antena 3.

Termenul pentru depunerea protocolului de constituire a unei alianțe electorale este stabilit în 4 martie de HG pentru aprobarea calendarului pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel