Urmărește emisiunea live
Înalta Curte a îngropat definitiv USD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
USD ponta oprea constantin
USD ponta oprea constantin

Înalta Curte de Casație și Justiție a repins contestația PSD - PC privind respingerea înregistrării Uniunii Social Democrate. Social-democrații și conservatorii s-au adresat instanței supreme după ce Biroul Electoral Central a decis, marți, că numele USD nu poate fi înregistrat pentru că a mai fost folosit în 1996, când PD s-a aliat cu PDSR.

Cele trei formațiuni care alcătuiau USD - PSD, PC și UNPR - sunt nevoite să găsească alt nume sub care să candideze la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Sigla USD a fost contestată la nivel politic de liberali, care acuzau că denumirea USD seamănă foarte mult cu fosta coaliție USL, ceea ce poate crea confuzie în rândul alegătorilor. PNL nu a acționat juridic împotriva USD, dar a făcut-o PDL, "portocalii" sfârșind prin a avea câștig de cauză la BEC.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că denumirea alianței electorale USD va fi schimbată, ca urmare a deciziei BEC, dar s-a intrebat retoric cu cine anume este asemănătoare această denumire, în condițiile în care USL nu participă la europarlamentare.

"O să schimbăm (numele -n.r.), dar din păcate nu participă USL în alegeri. Deci, USD este asemănător cu cine? O sa studiem și o să ne conformăm deciziei", a spus Ponta la Antena 3.

Termenul pentru depunerea protocolului de constituire a unei alianțe electorale este stabilit în 4 martie de HG pentru aprobarea calendarului pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel