Înalta Curte, decizie cu privire la dosarul lui Gabriel Oprea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Gabriel Firea
Gabriel Firea
Înalta Curte de Casație și Justiție nu va mai da sentința în cazul dosarului care îl vizează pe Gabriel Oprea.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca dosarul penal în care fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, să fie declinat către Judecătoria Sectorului 1, conform România Tv. Este vorba despre dosarul în care fostul lider al UNPR este acuzat de ucidere din culpă.

"În temeiul dispoziţiilor art. 346 alin. 6 Cod de procedură penală, cu referire la art. 50 alin.2 Cod de procedură penală, trimite cauza având ca obiect rechizitoriul nr.905/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei, prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii Oprea Gabriel, Mazilu Petre şi SC General MPM Impex SRL, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în modalitatea normativă prevăzută de art.192 alin. 1 şi 2 din Codul penal, spre competentă soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, instanţă căreia i se va trimite dosarul. Definitivă", se arată în decizia Instanţei supreme.

Au existat două acuzații

În primă fază, Gabriel Oprea a fost acuzat de procurori atât de abuz în serviciu cât și de ucidere din culpă. Acum este judecat doar pentru cel de-al doilea cap de acuzare. Aminitim că fostului ministru de Interne i s-a întocmit dosar penal după ce polițistul Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani, și-a pierdut viața într-un accident rutier în timpul în care făcea parte din dispozitivul de însoțire al lui Gabriel Oprea. Decesul a fost cauzat de o hemoragie cranio-cerebrală.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel