Înalt oficial guvernamental, drogat la volan - surse. Titi Aur: Dacă ești prins, să fii acuzat de tentativă de crimă cu premeditare
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 27 iun 2022, 21:14
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Jackson David)
Drogurile consumate de un șofer au ca efect încetinirea reacțiilor sale. Titi Aur este de părere că un asemenea gest ar trebui încadrat ca o crimă cu premeditare. 

”Timpul de reacție al unui om normal, odihnit, sănătos, care nu a băut, care nu s-a drogat, atunci când apare o situație specială, timpul de reacție este de aproximativ o secundă și jumătate. Ce înseamnă asta? Când îți sare copilul în față, când nu îți acordă alt șofer prioritate, când apare o situație specială. Din momentul în care ai văzut acel ceva sau a apărut acel ceva până când apeși pe frână, nu până când se oprește mașina, ci până când apeși pe frână, trece cam o secundă și jumătate. 

Orice fel de stare specială, precum oboseala, neatenția, alcoolul, drogurile sau orice altceva care afectează în general simțurile, văzul, auzul, timpul de reacție, toate astea duc la un timp de reacție mai mare. Cât de mare e timpul de reacție, depinde de cât de afectat este șoferul, cât de obosit, cât de băut, cât de drogat. Poate să ducă la un timp așa de mare de reacție, că practic nu mai reacționezi deloc.

Orice adaos de droguri, alcool sau neatenție poate duce la o tragedie

A se vedea cazul polițistului care a omorât o fetiță, lovind-o pe ea și prietena ei. Nu a reacționat deloc, a reacționat după ce s-a întâmplat, adică el era atât de neatent încât nu a reacționat deloc. A trecut prin ele fără să realizeze, nici măcar nu a știut că a lovit două persoane, pentru că era atât de prins probabil în telefonul lui și zic probabil pentru că nu știm sigur, e o supoziție. 

Când îți asumi să te urci la volan băut sau drogat, din punctul meu de vedere, ar trebui, dacă ești prins, să fii acuzat de tentativă de crimă, iar dacă se întâmplă să faci ceva în starea asta, ar trebui să fie crimă cu premeditare. De ce? Pentru că atunci când ți se întâmplă ceva și îți sare unul în față și l-ai lovit cu mașina, putem spune că este omor din culpă sau ucidere din culpă, pentru că ăla a greșit că ți-a sărit în față și tu nu ai fost suficient de atent. Dar când tu te urci normal, conștient sau atât de băut și drogat la volan, înseamnă că îți asumi.

G Ad:

Nu știu să spun cât de grav este, pentru că aici e vorba de o expertiză medicală și în funcție de ce drog sau în funcție de ce cantitate de drog și în funcție de rezistența organismului respectiv, timpul de reacție crește practic de la o secundă și jumătate, care e un timp normal pentru orice persoană, la mai mult. Ce înseamnă asta? Înseamnă că în loc să îl fi prins poliția îi apărea ceva în față, o mamă cu un copil, un copil care fugea după o minge, un biciclist sau un trotinetist care trecea stada nu neapărat legal, ca să nu spun că se putea întâmpla și când el nu avea prioritate, să nu observe semaforul sau să nu observe indicatorul de cedează sau stop. Este clar că drogul la volan, alcoolul la volan, oboseala, neatenția și telefonul mobil nu fac altceva decât să mărească riscul de accident”, a explicat Titi Aur în exclusivitate pentru DC News. 

Giucă, acuzat că a condus sub influența drogurilor, dar și de deținere de droguri

Răzvan Giucă ar fi fost prins în București, în urma unui filtru, conform unor surse Antena 3, sub influența drogurilor, la volan. Mai mult, în mașina înalt oficialului guvernamental, ar fi fost găsite două tipuri de droguri, mai spun aceleași surse. Într-o reacție citată în emisiunea jurnalistei Cătălina Porumbel, la televiziunea menționată, Răzvan Giucă ar fi spus că ”nu este adevărat, am spus în procesul verbal de constatare”. 

Oficialul ar fi condus chiar mașina companiei. Funcția pe care acesta o deține este cu rang de secretar de stat. Se pare că el este acuzat de conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor interzise, dar și de deținere de droguri. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro