Înalt grad de risc la Olympiakos - Fiorentina. Finala Conference League se dispută la Atena
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
MIercuri seara, la Atena, va avea loc finala UEFA Europa Conference League, unde echipa italiană Fiorentina și formația greacă Olympiakos Pireu își vor disputa trofeul. Meciul, găzduit pe AEK Arena, va începe la ora 22:00.

Vicecampioana din sezonul trecut, Fiorentina, se află la a șasea finală UEFA, venind cu o serie impresionantă de 13 meciuri fără înfrângere în competițiile europene. Elevii antrenorului Vincenzo Italiano sunt determinați să răzbune înfrângerea de anul trecut, când au pierdut finala cu 1-2 în fața lui West Ham.

De cealaltă parte, Olympiakos Pireu se află la prima sa finală europeană și speră să devină prima echipă grecească care câștigă un trofeu european. Olympiakos a început sezonul în Liga Europa, dar a fost eliminată și a continuat parcursul în Conference League. Echipa antrenată de Jose Luis Mendilibar va avea un avantaj semnificativ, jucând pe terenul rivalei locale, AEK Atena.

Echipele probabile

Olympiakos: Tzolakis; Rodinei, Retsos, David Carmo, Ortega; Chiquinho, Iborra, Hezze; Podence, El Kaabi, Fortounis. Antrenor: Jose Luis Mendilibar.

Fiorentina: Terracciano; Dodô, Martínez Quarta, Milenković, Biraghi; Mandragora, Bonaventura; González, Beltrán, Kouamé; Belotti. Antrenor: Vincenzo Italiano.

Trofeul UEFA Europa Conference League, proiectat în studioul londonez Pentagram, are o înălțime de 57,5 cm și cântărește 11 kg. Finala va fi arbitrată de portughezul Artur Soares Dias, arbitru internațional din 2010. Este prima sa finală de competiție de club din UEFA, după ce a arbitrat patru meciuri în Liga Campionilor și două în Liga Europa în acest sezon.

  • Arbitru: Artur Soares Dias (Portugalia)
  • Asistenți: Paulo Soares și Pedro Ribeiro (ambii Portugalia)
  • Arbitru de rezervă: Glenn Nyberg (Suedia)
  • Rezervă: Mahbod Beigi (Suedia)VAR: Tiago Martins (Portugalia)
  • Asistent VAR: Christian Dingert (Germania)
  • Suport VAR: Marco Fritz (Germania)

Partida de la Atena este considerată una cu grad înalt de risc, astfel că peste 5000 de reprezentanți ai forțelor de ordine vor fi desfășurați pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel