În Ungaria a devenit o modă să ai copii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Katalin Novák, fostul ministru fără portofoliu responsabil pentru familii, consideră că în Ungaria a devenit o modă să ai familie şi să-ţi asumi copii.

Potrivit relatării difuzate, marţi, pe canalul de ştiri M1 al postului public ungar de televiziune, Katalin Novák a vorbit despre aceste aspecte la o întâlnire organizată la Budapesta de organizaţiile de familii. Aceasta a spus că în Ungaria a devenit o modă să ai familie şi să-ţi asumi copii.

Katalin Novák, candidata partidelor de guvernământ la funcţia de preşedinte al Ungariei, a declarat că scopul este “să ofere oamenilor încredere pentru asta, deoarece viitorul se află în copii”. Fostul ministru responsabil pentru familii a subliniat că s-au străduit să ofere sprijin şi vor continua şi în viitor.

“Pentru ca un cuplu tânăr să vadă oportunitatea în faţa sa, să poată să întemeieze o familie, să aibă un copil, să aibă sens să trăiască chiar şi într-o familie numeroasă, este o cauză pe care mi-o doresc şi o voi reprezenta în continuare şi ca şef de stat”, a declarat Katalin Novák.

Aceasta a mai adăugat că, dacă va avea posibilitatea, organizaţiile de familii vor putea conta cu siguranţă pe ea, că va face tot posibilul pentru ca în Ungaria să fie bine să trăieşti într-o familie, scrie Hirado.

Ministrul Economiei din Germania vrea mai mulți imigranți, pentru a suplini lipsa forței de muncă

Germania va trebui să accepte mai mulți imigranți pentru a preveni o penurie masivă a forței de muncă și o scădere a productivității economice, susține ministrul german al Economiei și Protecției Climei, Robert Habeck.

„Acum avem 300.000 de posturi vacante și ne așteptăm ca numărul să crească la un milion sau mai mult”, a spus Habeck, care este și copreședinte al Verzilor.

El a adăugat că, dacă Germania nu reușește să umple acest gol, orice scădere ulterioară a economiei germane ar pune în pericol tranziția industriei energetice a națiunii.

Potrivit Reuters, Institutul Economic German (IW) estimează că numărul lucrătorilor din Germania va scădea cu încă 300.000 în acest an. Îmbătrânirea forței de muncă a țării a determinat o situație în care mai mulți oameni părăsesc piața muncii decât numărul celor care intră. În 2030, piața muncii din Germania se va fi contractat cu aproximativ cinci milioane de oameni.

După câteva decenii de natalitate scăzută și imigrație inegală, scăderea numărului de oameni care lucrează este o bombă cu ceas pentru sistemul german de pensii, a raportat Reuters. Anul trecut, în ciuda pandemiei de Covid-19 din Germania, numărul de angajați a crescut la aproape 45 de milioane (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel