În trei regiuni ale Rusiei ar urma să fie introdusă legea marțială. Peskov spune că nu știe nimic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
În trei regiuni ale Rusiei ar urma să fie introdusă legea marțială. Peskov spune că nu știe nimic / Foto: Pixabay
În trei regiuni ale Rusiei ar urma să fie introdusă legea marțială. Peskov spune că nu știe nimic / Foto: Pixabay
Peskov a susținut că nu cunoaște nimic despre planurile de introducere a legii marțiale și de mobilizare în trei regiuni ale Federației Ruse.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, afirmă că nu știe nimic despre planurile de introducere a legii marțiale și de mobilizare în regiunile Belgorod, Bryansk și Kursk ale Federației Ruse, scrie Interfax.

Declarațiile lui Peskov vin după ce marți, o parte din presa rusă a scris despre introducerea unor astfel de măsuri în cele trei regiuni ale țării. Jurnaliștii l-au întrebat ulterior pe Peskov dacă "în general, se ia în considerare o astfel de posibilitate".

"Nu știu despre asta. Serviciile speciale relevante și armata lucrează acolo, se iau măsuri pentru restabilirea ordinii", a spus Peskov.

Dmitri Peskov a fost întrebat și dacă există date concrete despre situația din satul Novaya Tavolzhanka din regiunea Belgorod.

"Din păcate, nu am aceste informații", a spus Peskov.

Rusia afirmă că regiunea Belgorod a fost bombardată de ucraineni

Guvernatorul regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a afirmat că regiunea a fost bombardată masiv de ucraineni. 

"611 unități de diferite muniții au fost trase în cartierul urban Shebekinsky. Nu au fost victime", a scris el pe Telegram.

În Shebekino s-ar fi înregistrat numeroase daune la modulele pieței centrale, a unităților comerciale și a unei întreprinderi industriale. Mai multe obuze ar fi căzut în satele Grafovka și, respectiv, Bezlyudovka, dar nu ar fi fost înregistrate victime sau pagube. Acesta susține că o altă localitatea, Murom, a fost puternic afectată.

"Se precizează numărul de gospodării și mașini avariate, o casă are pagube semnificative", a spus Gladkov.

În regiunea Belgorod, potrivit acestuia, șase obuze de artilerie ar fi fost fost trase în satul Nechaevka. Nu au fost victime sau pagube. În satul Dragunskoye, ar fi fost aruncate din drone două dispozitive explozive improvizate. Nimeni nu ar fi fost rănit, dar una dintre instalațiile energetice a fost avariată.

În continuare acesta a vorbit despre alte sate care ar fi fost afectate, oferind detalii despre distrugerile care ar fi fost produse, fiind raportați în total doi morți în ultimele 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel