Data publicării:

În sezonul rece, căldura din casă afectează plantele de interior. Află câteva sfaturi pentru a le menține sănătoase

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Odată cu venirea iernii, plantele noastre de interior sunt amenințate, deoarece lipsa umidității le poate ucide. Există însă multe specii care sunt mai ușor de îngrijit.

Temperaturile scăzute ne invită să ne așezăm pe canapea și să ne ghemuim, evitând astfel frigul de afară. Utilizarea sistemelor de încălzire usucă aerul, ceea ce poate avea efecte nocive asupra noastră... și asupra plantelor noastre! Acestea suferă și din cauza lipsei de umiditate, care le poate deteriora țesuturile până când ajung să se usuce. Prima recomandare este să le ții departe de sursele de căldură.

Dacă observi că frunzele lor sunt încrețite, își schimbă culoarea spre un ton gălbui sau sunt uscate, ar fi bine să le schimbi locul. De asemenea, nu este recomandat să le așezi în apropierea ferestrelor, pentru a evita schimbările bruște de temperatură, și nici să le uzi excesiv, deoarece nu echivalează cu asigurarea umidității. În acest caz, se pot folosi pulverizatoare pentru a le menține sănătoase. De asemenea, poți utiliza un umidificator, un dispozitiv benefic atât pentru ele, cât și pentru pielea, părul și gâtul tău. Și, desigur, poți opta pentru includerea în casă a unor plante care nu sunt prea sensibile.

Plante de interior ușor de îngrijit

Dacă cauți o plantă care nu necesită o atenție deosebită (ușor de îngrijit), Moonshine, din familia Sansivieras, este partenerul perfect. Trebuie doar să ai în vedere că preferă lumina indirectă, deși se adaptează oricărui mediu; că apa este mai potrivită o dată la 15 zile și doar atunci când pământul este deja uscat și că supraviețuiește la temperaturi de până la 24ºC, astfel că temperatura din cameră în timpul iernii nu îi va afecta sănătatea sau aspectul.

1. Sursă foto... (planta_76800900.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @Bilal

Monstera Deliciosa este o plantă de interior perfectă pentru a da o notă sălbatică casei tale. Este adevărat că este foarte ușor de îngrijit, dar în perioadele călduroase, trebuie să ții cont că îi place o umiditate relativ ridicată. Se menține frumoasă la temperaturi de peste 18ºC și rezistă până la 24ºC. Trebuie să știi că această plantă, cu o îngrijire atentă și în condiții potrivite, poate ajunge să crească până la 2 metri. Evită lumina solară directă, dar oferă-i lumină filtrând-o prin jaluzele sau perdele.

2. Sursă foto... (monstera-deliciosa-plant-pot_28721100.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @rawpixel.com

Conform NASA, Dracaena Fragans este bună pentru îmbunătățirea calității aerului, deoarece îl purifică și te ajută să dormi mai bine. În plus, este ușor de îngrijit și se dezvoltă mai bine în medii călduroase, cu temperaturi cuprinse între 16 și 24 °C. Totuși, este recomandat să eviți expunerea directă la soare, iar udarea se face o dată pe săptămână, întotdeauna când solul este uscat. Știai că atunci când înflorește, oferă un adevărat spectacol, nu datorită aspectului său, ci mai degrabă pentru aroma sa rafinată?, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel