În Rusia, BBC World News şi-a încetat emisia iar TikTok își suspendă parțial serviciile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Tik Tok se alătura demersurilor Meta şi Instagram pe linia restricţiilor la adresa Rusiei, în contextul actual. Şi BBC şi-a încetat emisia aici.

TikTok a anunțat că suspendă livestreamingul în Rusia și restricționează încărcarea de noi videoclipuri, ca reacție la noua lege a Rusiei care amenință cu pedepse cu închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea de „știri false”, relatează The Guardian și CNN. ”Nu avem de ales decât să suspendăm livestreamingul și noul conținut pentru serviciul nostru video în timp ce analizăm implicațiile de siguranță ale acestei legi. Serviciul nostru de mesagerie în aplicație nu va fi afectat”, a scris compania pe Twitter. Compania a adăugat într-o postare pe blog: "Vom continua să evaluăm circumstanțele în evoluție din Rusia pentru a determina când ne putem relua pe deplin serviciile, cu siguranța ca prioritate principală", potrivit CNN.

De asemenea, postul de televiziune de ştiri internaţionale BBC World News a încetat să mai emită în Rusia, a anunţat duminică BBC, după ce autorităţile ruse s-au îndreptat radical împotriva presei de la începutul invaziei din Ucraina. Un purtător de cuvânt al grupului public britanic a declarat că postul a fost indisponibil în Rusia începând de sâmbătă, relatează AFP, citată de Agerpres. ”Regretăm că telespectatorilor noştri ruşi li se refuză accesul la informaţii fiabile şi imparţiale într-un moment în care au cea mai mare nevoie de ele”, a adăugat el. Grupul a precizat că va continua să relateze în limba rusă din afara Rusiei. BBC anunţase vineri că suspendă temporar activitatea jurnaliştilor săi din Rusia pentru a le asigura siguranţa, după adoptarea unei legi care prevede pedepse grele cu închisoarea pentru difuzarea de informaţii înşelătoare despre armată. În Marea Britanie, canalul rusesc de stat în limba engleză RT (fostul Russia Today) este ţinta a 27 de anchete din partea autorităţii britanice de reglementare a presei, Ofcom, pentru lipsa de imparţialitate în reflectarea invaziei ruseşti în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel