În Rusia, 52% dintre bărbați nu trăiesc până la 65 de ani
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
În Rusia, 52% dintre bărbați nu trăiesc până la 65 de ani / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne
În Rusia, 52% dintre bărbați nu trăiesc până la 65 de ani / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne
În Rusia, 52% dintre bărbați nu trăiesc până la 65 de ani, potrivit unui șef din Ministerul Sănătății de la Moscova.

În Rusia, 52% dintre bărbați nu trăiesc până la 65 de ani și 81% dintre bărbați mor de moarte subită, a declarat Oleg Apolikhin, directorul Institutului de Cercetare de Urologie și Radiologie Intervențională din Rusia, specialist șef al Ministerului Sănătății pentru sănătatea reproducerii, la forumul Healthy Society, scrie Interfax.

"52% dintre bărbații din Federația Rusă nu trăiesc până la 65 de ani. Doar 48%, adică o minoritate, trec această barieră. Debutul fatal are loc la vârsta de 40-60 de ani. Majoritatea mor la această vârstă", a spus Oleg Apolikhin.

El a menționat că "81% dintre bărbați mor din moarte subită". Mai mult, conform datelor sale, 74% din acest grup sunt bărbați care mor la locul de muncă.

Expertul a numit bolile cardiovasculare și oncologice principala cauză de deces în cazul bărbaților din Rusia. Potrivit acestuia, pentru a preveni moartea, trebuie să duci un stil de viață sănătos și să mănânci corect și să nu te bazezi doar pe tratament după ce ai primit un diagnostic.

Nivelul de trai din Rusia

Nivelul de trai din Rusia a cunoscut o îmbunătățire semnificativă în ultimii ani, în special după prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991 și după aderarea la Organizația Mondială a Comerțului în 2012. Cu toate acestea, Rusia rămâne încă o țară cu inegalități economice semnificative între orașe și zonele rurale și între diferite grupuri sociale.

Potrivit datelor din 2021, venitul mediu lunar pe cap de locuitor în Rusia este de aproximativ 50.000 de ruble (circa 650 de dolari), dar acest lucru poate varia semnificativ în funcție de locație și de ocupație. În orașele mari, cum ar fi Moscova și Sankt Petersburg, costul vieții este mai mare, iar veniturile sunt, în general, mai mari decât în zonele rurale sau în orașele mai mici.

Pensia minimă în Rusia este stabilită de guvern și este revizuită anual. În 2021, pensia minimă lunară în Rusia era de 12.792 ruble, ceea ce echivalează aproximativ cu 166 de dolari americani. Pensia minimă este destinată persoanelor care nu au venituri suficiente pentru a-și asigura un trai decent. Cu toate acestea, nivelul pensiei minime nu este suficient pentru a acoperi costul de trai în Rusia și, prin urmare, mulți pensionari rămân în continuare săraci sau sub limita sărăciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel