În România, sistemul all inclusive duce la risipă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
muhamad
muhamad

Afirmația ministrului Dezvoltării Rurale și Turismului, Cristian Petrescu, potrivit căruia introducerea sistemului all inclusive ar crește numărul turiștilor, este infirmată de declarația președintelui Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, care spune că introducerea sistemului all inclusive în România nu este benefic pentru sănătatea turiștilor, întrucât duce, printre altele, și la risipă.

"Pentru că sunt medic de profesie vă pot spune că sistemul all inclusive dăunează grav sănătății. El duce la obezitate, consum mare de alcool și risipă", a spus Murad, care deține mai multe hoteluri pe litoral și în București.

Declaraţia vine în contextul în care, în urmă cu o săptămână, ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a spus la cel mai mare târg de turism din lume, târgul de la Berlin, că hotelierii și agențiile ”pierd turiști ți evident că pierd, dar dacă dânșilor le convine să țină hotelurile așa, fără all inclusive, și calculele lor relevă că merită așa, e afacerea dânșilor. Cei care ar trebui să ofere aceste pachete all inclusive au alte interese. Probabil că nu sunt atât de rentabile pentru ei cum sunt mesele dacă le vând separat", a spus ministrul, precizând că nu poate obliga agențiile să facă acest lucru.

Şi preşedintele ANAT, Corina Martin,  a spus că sistemul all inclusive nu ar fi benefic pentru turişti, deoarece aceştia vor să mănânce de fiecare dată la cât mai multe restaurante din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel