Data actualizării:
Data publicării:

În România rurală încă se mai naște acasă. Un echipaj SMURD, reacție: ”Am trecut prin mari emoții”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
O femeie din Giurgiu a născut acasă, înainte de de termen și neasistată. IGSU a făcut publică experiența echipajului SMURD care a fost chemat de proaspătul tată.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a făcut publică intervenția unui echipaj SMURD în cazul unei nașteri care a avut loc la domiciliu, într-o localitate din județul Giurgiu.

”Dispecerat: - SMURD Mihăilești, recepție! O femeie a născut acasă și nu este asistată. Este la câteva minute de voi! Trebuie să vă grăbiți!

Echipaj SMURD: - Recepționat! Am plecat! Revenim cu informații!

Pe drum, au luat în calcul toate scenariile pe care le puteau găsi odată ajunși la caz. Emoțiile erau mari și cumva firești. Deși au foarte multe intervenții la activ, situațiile sunt diferite, iar atunci când este vorba despre un nou-născut lucrurile sunt și mai complexe.

La intrare, îi aștepta tatăl.

Tatăl: - Intrați repede! Mi se pare că fetița nu respiră!

În casă, paramedicii au găsit mama și copilul nou-născut în pat. Femeia era emoționată, dar și foarte îngrijorată.

Mama: - Ajutați-mă! Spuneți-mi că fetița mea este bine! Am născut acum câteva minute...

Micuța era încă legată prin cordonul ombilical de mama sa. Imediat, Adrian, comandantul de echipaj, a luat legătura cu asistentul coordonator al Serviciului Județean de Ambulanță. Deși mai participase la două nașteri de-a lungul carierei, și știa ce are de făcut, voia să se asigure că totul va fi bine.

Adrian: - Imediat tăiem cordonul ombilical. Stați liniștită, suntem aici, cu dumneavoastră!

Fetița era bine, respira și a rămas la sânul mamei, care a răsuflat ușurată. Cei doi le-au povestit paramedicilor că se așteptau să aducă pe lume cel de-al șaptelea copil al familiei abia peste două săptămâni.

Atât mama, cât și copilul, au fost preluați de ambulanță și transportați la spital.

Tatăl: - Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Am trecut prin mari emoții!

Paramedicii s-au întors la subunitate, luând cu ei o amintire de neuitat. Chipul inocent al micuței care s-a născut acasă, bucuria mamei și liniștea tatălui sunt lucrurile cele mai de preț care au rămas în urma acestei intervenții.

Adrian, Carlos și Angelo sunt colegii noștri giurgiuveni și merită tot respectul nostru! Cinste vouă, salvatorilor!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel