Data publicării:

În România, dacă muncești până la epuizare, statul îți ia și pielea de pe tine. Dacă nu muncești, îți dă cu două mâini

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto dcnews.ro
foto dcnews.ro

România, ca stat, pare că răsplătește nemunca, cu bani grei! 

În România, dacă muncești până nu mai poți, statul îți ia cu două mâini, taxe peste taxe, impozite peste impozite. În schimb, nu-ți dă absolut nimic - și aici mă refer la servicii, nu la gratuități. 

Pe de altă parte, dacă nu muncești, de la tânăr la bătrân, primești cu două mâini. O să vă dau un exemplu care nu este unul dintre cele virale - precum ajutor pentru plata facturilor, etc. 

Dacă ești o mamă tânără, fără prea multe posibilități, ca urmare a faptului că nu ai experiență în câmpul muncii sau ai experiență puțin și pe un salariu mic, primești, de la stat, cardul pentru nou născut, în valoare de 2000 de lei. Proiectul se numește ”Sprijin pentru nou-născuți” și este sponsorizat din fonduri europene. De el beneficiază mamele cu venit minim garantat, mamele din familii care primesc alocații pentru susținerea familiei, mamele în situații de risc, persoane dependente, mame fără acte, mame minore. 

Bebelușii mamelor care au muncit/ muncesc, care cotizează la stat sume importante nu merită acest ajutor pentru că mamele lor au dat din coate să le ofere mai mult, așa că nu mai e nevoie ca lor să le asigure statul ceva - nici măcar servicii de sănătate decente. În plus, dacă un copil ce face parte dintr-o familie cu condiții materiale bune primește alocația de stat, pe când copilul care face parte din familia vulnerabilă, mai primește încă o alocație complementară. 

Nu mai vorbim despre tot felul de ajutoare sociale pentru familiile fără venituri, fără loc de muncă, etc. Este absolut normal ca un bebeluș fără nicio vină să fie susținut de stat - din empatie pentru un copil fără vreo vină, dar aceste măsuri discreționare nu fac decât să încurajeze dependența de ajutoare sociale, iar educația respectivului copil nu va fi orientată spre a reuși în viață. Practic, în loc să fie sponsorizată educația - inclusiv cea sexuală, este sponsorizată dependența de ajutoare sociale, din tată-n fiu! 

Și exemple precum cele de mai sus - mai puțin celebre - sunt în toate sectoarele de vârstă, de la cel mai mic, la cel mai mare. Dacă ai muncit 40 de ani, iei o pensie de mizerie, fix la pragul în care să nu te încadrezi la vreun ajutor. Dacă nu ai muncit, iei o pensie mai mică, la care se adaugi n ajutoare, de la hrană, la plata facturilor. Pensionarul care a muncit zeci de ani poate să-și plătească singur 1000 de lei gazele pe timp de iarnă, din pensia de 2000, practic. Dacă unul nemuncitor are și vreun handicap, cât de mic, mai primește și pentru asta bani - și destul de mulți, fiind un sistem de care se profită la maximum. 

Practic, asistații sociali sunt o sugativă a societății, una în cele mai multe cazuri needucată - mă scuzați, dar acesta este adevărul - care sunt încurajați să trăiască în mizerie, pentru că banii vin și așa, de ce să schimbe ceva, de ce să facă acordul subiectului cu predicatul când TikTok-ul nu cere asta? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel