În plin război, Putin visează să dezvolte turismul. Cum vrea să îi atragă pe turiști în Rusia
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
În plin război, Putin visează să dezvolte turismul. Cum vrea să îi atragă pe turiști în Rusia / Foto: Kremlin.ru
În plin război, Putin visează să dezvolte turismul. Cum vrea să îi atragă pe turiști în Rusia / Foto: Kremlin.ru
Mai nou, Vladimir Putin este interesat de dezvoltarea turismului din Rusia.

În plin război, Vladimir Putin se gândește cum să dezvolte turismul din Rusia. Liderul de la Kremlin a anunțat că susține ideea extinderii practicii de călătorie fără viză pentru cetățenii din anumite țări, inclusiv pentru cei care sosesc în cadrul tururilor de grup, scrie Interfax.

"Deja facem acest lucru. Pentru Sankt Petersburg, în opinia mea, așa este. O navă de croazieră sosește fără vize, oamenii pleacă la țărm și petrec ceva timp fără vize. Această practică poate fi extinsă. Acest lucru va aduce numai beneficii", a spus Putin în cadrul ședinței Consiliului de Stat de marți.

El a propus, de asemenea, dezvoltarea cooperării bilaterale cu alte țări în ceea ce privește instituirea unui regim fără vize.

"Aș sugera să vorbim despre anumite (țări cu care ar fi posibil să se stabilească un regim fără vize. Nu este nevoie să impunem nimic nimănui. Trebuie doar să vorbim despre cooperare bilaterală. De asemenea, trebuie să ne consultăm cu Ministerul de Externe cu privire la instituirea unui regim fără vize pe bază bilaterală pentru a asigura călătorii reciproce", a adăugat el.

"În principiu, nu m-aș agăța de reciprocitate în acest caz. Cunosc principiul general al Ministerului Afacerilor Externe - principiul reciprocității. Când vine vorba de asigurarea intereselor noastre, trebuie să folosim toate aceste principii atunci când este benefic. Dacă ceva ne interferează, de ce astfel de principii? ", a mai spus el.

Ruşii din delegaţia care ar trebui să meargă la Adunarea Generală ONU nu au viză de SUA

Reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că nimeni din delegaţia rusă la Adunarea Generală a ONU nu a primit, deocamdată, viză pentru Statele Unite, relatează Agenţia de presă TASS.

Reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse la ONU aminteşte că Statele Unite, ca ţară în care se află sediul ONU, sunt obligate să asigure participarea delegaţiilor la evenimentele organizaţiei. Niciunul dintre cei 56 de membri ai delegaţiei ruse, care urma să plece la Adunarea Generală a ONU începând cu data de 1 septembrie, nu a primit viză pentru Statele Unite, se precizează într-un mesaj adresat de reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, secretarului general al ONU, António Guterres, în posesia căruia a intrat Agenţia de presă TASS.

"La data de 1 septembrie 2022, niciunul dintre cei 56 de reprezentanţi ruşi ai delegaţiei principale şi din grupul Rusiei nu primise viză pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite. O situaţie similară s-a creat şi în cazul jurnaliştilor care urmau să însoţească delegaţia, dar şi în cazul membrilor echipajului avionului, cu care urma să plece delegaţia, se menţionează în mesaj. Nebenzia aminteşte că Statele Unite, ca ţară în care se află sediul ONU, sunt obligate să asigure participarea delegaţiilor la evenimentele ONU.

"În acest sens, vă rugăm să subliniaţi din nou autorităţilor americane că trebuie să elibereze vizele solicitate cât mai curând posibil pentru toţi membrii delegaţiei Rusiei, dar şi pentru persoanele care însoţesc delegaţia, inclusiv pentru jurnaliştii ruşi, care se vor afla la New York, dar şi pentru cei care urmau să-l însoţească pe ministrul adjunct rus de externe, Vladimir Kolokolţev, în cadrul vizitei ministrului, pe care acesta urma să o efectueze pe data de 20 septembrie", se specifică în document. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel