În minivacanța de 1 Decembrie, am găsit omul zilei. Sau omul muncii în țara în care plouă cu libere / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
În București plouă și-s vreo opt grade la ora 09.00. Vremea nu pare că ține cu bugetarii care au plecat în minivacanța prelungită de unii până la nouă zile. 

Dar în vreme ce bugetarii se lăfăie pe Valea Prahovei, de unde or avea atâția bani de minivacanțe nu știu, dar asta este altă problemă, eu am găsit omul zilei. Pentru mine, omul zilei este o femeie de serviciu dintr-un ansamblu rezidențial dintr-un cartier din Sectorul 6, București.

Plouă de rupe, este frig, iar femeia de serviciu dă cu mătura. Ce să facem? Nu putem fi toți bugetari. Unii mai trebuie să muncim și în mediul privat unde, ce să vezi, nu plouă cu libere, punți și minivacanțe.

Femeia din imagini este, pentru mine, omul zilei:

2. -imagine fara descriere- (2_34908600.jpg)

VEZI ȘI: Minivacanță de nouă zile. Nici măcar Guvernul Cioloș, mare apărător al bugetului și performanței, n-a rupt tradiția

3. -imagine fara descriere- (3_41904300.jpg)

4. -imagine fara descriere- (4_47589100.jpg)

VEZI ȘI: Clasa muncitoare vs clasa de loisir. Tratament pentru Omicron

5. -imagine fara descriere- (5_29888700.jpg)

Oamenii care vor doar zile libere, concedii pe bandă rulantă și care trăiesc doar în intervalul orar 16:00 - 00:00 trebuie să fie foarte triști. Degeaba câștigă bani, dacă îi cheltuiesc strict în direcții care îi fac să uite de jobul lor de rahat. Și nu, nu șeful este de vină. Unii oameni pur și simplu nu pot fi motivați de nimic și cu nimic. Ține de structura fiecăruia și de ceea ce își dorește de la viață. Așa că, găsiți-vă matca și nu mai căscați de plictiseală așteptând ora 16:00.

Încercați să munciți fără să așteptați ziua de salariu. Ea oricum va veni. Dar voi tot fără țeluri și fără perspective rămâneți. Vă plângeți că lumea este de rahat și le spuneți colegilor că jobul este prost și abia așteptați să vă luați lumea în cap de parcă ați avea curaj să o faceți. Vă treziți la 06:00 doar pentru că sună ceasul, dar habar nu aveți de ce l-ați pus.

Închei cu un mesaj al lui Florin Grozea despre zile libere:

”Sunt prea multe zile libere. Dacă te bucuri că ai weekend liber prelungit, înseamnă că nu-ți place serviciul tău, nu-ți place munca ta, organizația și/sau colegii. Atunci chiar ai o mare problemă, iar problema ta nu este că nu ai destule concedii, ci că nu trăiești de luni până vineri în locul potrivit. Iar asta e otravă, o boală care nu are vindecare cu încă o zi liberă, ci cu oprirea consumului de otravă! Dar ce-ți pasă ție? Salariul curge, ca o recompensă parșivă care acoperă legal ingerarea otrăvii", a fost mesajul lui Florin Grozea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel