În Italia, unele firme au ales munca de noapte pentru economie la energie
În Italia, unele firme au ales munca de noapte pentru economie la energie.
În Italia, preţurile ridicate la energie determină unele firme să aleagă munca de noapte pentru a beneficia de tarife mai ieftine la energie. Potrivit Radio România Actualități, sunt companii în care chiar angajaţii au ales această variantă:
Ture de muncă în zori de zi cu lumini stinse şi aceasta din cauza facturilor tot mai scumpi. În Italia, unele firme le-au cerut angajaţilor să-şi înceapă programul de muncă mult mai devreme sau să lucreze pe parcursul nopţii pentru a se încadra astfel între intervalele orare în care tarifele la energie electrică şi la gaz sunt mai ieftine.
La Citta di Castello din regiunea Umbria, cooperativa "Ceramiche Noi", care realizează produse de ceramică autentică pentru străinătate, a cheltuit numai în primele şase luni ale acestui an 327.000 de euro. În acest caz, muncitorii au fost cei care au decis să-şi înceapă lucrul în zori pentru a reduce consumul de energie electrică, să folosească uscătoare care reutilizează căldura de la cuptorul cu gaz şi să pună în funcţiune anumite maşini electrice seara, după ce au calculat o economie de 15% din factură, notează Rador.
VEZI ȘI: Germania repune în funcţiune o altă centrală de rezervă pe bază de cărbune săptămâna viitoare
Germania repune în funcţiune o altă centrală de rezervă pe bază de cărbune săptămâna viitoare, încercând să economisească rezervele de gaze pentru iarnă, informează dpa.
Centrala Heyden din Petershagen, în apropiere de Hanovra (vestul Germaniei), este programată să revină pe piaţă din 29 august până la sfârşitul lunii aprilie anul viitor, a anunţat luni operatorul Uniper.
Germania intenţionează să elimine treptat producţia de energie pe bază de cărbune cel târziu în 2038. Dar războiul din Ucraina şi perturbările care au urmat pe piaţa energiei au determinat reactivarea unor centrale. Din 14 iulie, un regulament a permis centralelor pe cărbune din aşa-numita reţea de rezervă să fie complet reactivate pentru a ajuta la economisirea gazelor.
Centralele de rezervă produc energie electrică numai atunci când este necesar pentru a asigura stabilitatea reţelei.
Cu o capacitate de 875 de megawaţi, centrala Heyden, care a început să funcţioneze în 1987, este una dintre cele mai puternice centrale electrice pe cărbune din Germania, potrivit Uniper.
La începutul lunii august, centrala Mehrum din Hohenhameln, deţinută de grupul energetic ceh EPH, a fost prima centrală pe cărbune repusă în funcţiune.
Mai multe centrale pe cărbune care au fost plasate în rezervă urmează să fie repornite săptămânile următoare în contexul fluxurile reduse de gaze importate din Rusia.
Gazele reprezintă cea mai mare parte a sistemelor de încălzire a locuinţelor din Germania.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News