Data publicării:

În Galați continuă lucrările de infrastructură. Peste 21 de mlioane de euro pentru modernizarea drumurilor

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Costel Fotea
Foto: Facebook Costel Fotea
La nivelul județului Galați sunt investiții de peste 105 milioane de lei (peste 21 de milioane de euro) pe drumurile județene.

Modernizăm de la zero drumul dintre Munteni - Țigănești - Ungureni - Slobozia Blăneasa - Negrilești - Slobozia Blăneasa - Negrilești - Slobozia Corni - Tălpigi - Gura Gârbovățului - Tăplău - Ghidigeni - Gefu - intersecția cu DN24 (DJ240), precizează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

Am emis deja ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea acestei importante axe rutiere din nordul județului Galați.

Este o lucrare amplă, prin care vom moderniza peste 23 de kilometri de drum, în cadrul uneia dintre cele mai mari investiții în infrastructura rutieră a județului.

Va fi consolidată fundația drumului, va fi lărgită partea carosabilă, vor fi modernizate 6 poduri mari, inclusiv podul de la Ghidigeni, și toate podețele de pe traseul drumului și vor fi amenajate trotuare în interiorul localităților, precum și șanțuri din beton pentru colectarea apelor pluviale. De asemenea, se va interveni și la cele două intersecții cu DN24, precum și la trecerea cu calea ferată de la Ghidigeni.

Având în vedere lungimea acestui drum, s-a decis ca lucrarea să se desfășoare în mai multe etape, astfel încât să afectăm cât mai puțin traficul din zonă.

Investiția este finanțată cu fonduri prin Programul Național “Anghel Saligny”, precizează Costel Fotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel