Aeroport la Galați. Răzvan Cuc, anunţ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Ministrul Cuc
Ministrul Cuc
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, în judeţul Galaţi, că la şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare sau cel târziu de peste două săptămâni pe ordinea de zi se va afla o modificare legislativă prin care construcţia aeroporturilor să poată fi finanţată prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, astfel încât să se poată înfiinţa, la Galaţi, un aeroport de călători.

Declaraţia a fost făcută după ce ministrul Transporturilor a fost condus de autorităţile locale la amplasamentul unde se poate realiza lucrarea, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de hectare - la graniţa comunei Braniştea cu Smârdan.

CJ Galaţi a realizat deja un studiu de trafic şi unul de oportunitate. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Fotea, aeroportul ar putea avea 800.000 de potenţiali călători pe an, putând ajunge în câţiva ani al treilea aeroport, ca trafic, după Bucureşti şi Cluj.

Potrivit ministrului Cuc, un aeroport la Galaţi ar putea avea un trafic de călători chiar şi mai mare în contextul realizării altor lucrări de mare infrastructură, precum drumul expres Brăila - Focşani (de legătură către autostrada A 1), precum şi podul peste Dunăre.

"Este o investiţie care va genera plus-valoare, va dezvolta mediul economic din judeţele limitrofe şi în acest sens ştiu foarte bine că este un proiect care este fezabil pentru Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Deci, Guvernul României a creat un nou instrument - Fondul de Dezvoltare şi Investiţii - şi se va face o modificare legislativă pentru a se putea introduce şi aeroporturile. În concluzie, acest aeroport va putea fi finanţat prin acest Fond de Dezvoltare şi Investiţii, rămânând ca domnul preşedinte Fotea să demareze studiul de fezabilitate pentru acest aeroport şi ulterior să demareze şi procedura de execuţie şi proiectare", a spus Cuc.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat duminică la Galaţi, unde a verificat stadiul lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Tecuci şi a vizitat alte două amplasamente pentru două mari viitoare obiective de infrastructură - aeroportul de la Galaţi şi centura ocolitoare a municipiului Galaţi.

Vezi și: Centură Bacău. Răzvan Cuc: Finalizăm lucrările înainte de termenul stabilit 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel