Urmărește emisiunea live
În ciuda tuturor aparențelor, Donald Trump a recunoscut
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
AGERPRES.
AGERPRES.
Pe fondul tensiunilor tot mai ridicate dintre Statele Unite ale Americii și China, președintele Donald Trump a recunoscut.

Președintele american Donald Trump a recunoscut că are un cont bancar chinez, potrivit unui raport al New York Times. Contul este controlat de Trump International Hotels Management și a plătit taxe locale între 2013 și 2015. Acesta a fost înființat „pentru a explora potențialul de oferte hoteliere în Asia”, potrivit unui purtător de cuvânt al lui Trump.

Trump, vehement față de China și legăturile lui Biden cu Beijingul

Trump l-a criticat pe contracandidatul său la președinție, Joe Biden, și politicile sale față de China, în ajunul alegerilor prezidențiale care vor avea loc peste aproximativ două săptămâni. 

Alan Garten, avocat al organizației Trump, a declarat pentru Ne York Times că Trump International Hotels Management a „deschis un cont la o bancă chineză, care are birouri în Statele Unite, pentru a plăti impozitele locale”.

"Deși contul bancar rămâne deschis, acesta nu a fost folosit niciodată în niciun alt scop", a mai declarat acesta. Conform informațiilor furnizate, președintele SUA are multiple interese comerciale atât în ​​SUA, cât și în străinătate. Acestea includ terenuri de golf din Scoția și Irlanda și un lanț de hoteluri de lux de cinci stele.

Președintele SUA vrea întoarcerea firmelor pe pământ american

În august, Trump a spus că dorește să ofere credite fiscale pentru a atrage firmele americane să mute fabricile din China. De asemenea, el a amenințat că va elimina contractele guvernamentale de la firme care continuă să externalizeze munca spre China, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel