În ciuda pandemiei, sezonul de schi se DESCHIDE sâmbătă în staţiunea Straja
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Sezonul de schi se deschide oficial în staţiunea Straja, sâmbătă, 28 noiembrie, pentru prima zi fiind pregătită Pârtia Platoul Soarelui, urmând ca duminică să fie pornite instalaţiile de transport pe cablu şi să fie deschisă şi Pârtia Constantinescu.

Zăpada pe pârtii măsoară circa 30 de centimetri, o parte fiind asigurată cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială ce au fost pornite încă din 18 noiembrie. Cabanele sunt deschise pentru turişti, scrie Agerpres. 

"Vom deschide sâmbătă Pârtia Platoul Soarelui, pârtia de începători. Dacă totul este în regulă, duminică vom deschide şi Pârtia Constantinescu, care are 1.200 de metri şi care este deservită de un teleschi şi de un telescaun. Săptămâna viitoare vom deschide, încet-încet, şi alte pârtii", a declarat vineri, pentru Agerpres, cabanierul Emil Părău, administratorul mai multor pârtii din Straja.

În Straja funcţionează 24 de tunuri de zăpadă artificială


De asemenea, telegondola care aduce turiştii de la parcarea din Lupeni în staţiunea Straja va fi deschisă pe 1 decembrie, iar de Ziua Naţională transportul va fi gratuit.

Cabanierii şi administratorii pârtiilor au luat măsuri pentru ca turiştii să poată respecta regulile de distanţare impuse de pandemia de COVID-19, astfel că în telegondolă vor avea loc maxim patru persoane, cu precădere din aceeaşi familie sau care au venit cu aceeaşi maşină. Fiecare gondolă va fi dezinfectată la coborâre, iar portul măştii este obligatoriu.

Nu sunt probleme



"La teleschiuri nu sunt probleme pentru că acolo distanţa la urcare este de 15 metri între schiori, iar la telescaun vor merge alături doar cei din familie. Nu sunt probleme de cozi, iar distanţa obligatorie de 1,5 metri este egală cu lungimea unui schiu, aşa că se respectă spaţiul minim. În Straja sunt foarte multe instalaţii de transport pe cablu, o gondolă, patru telescaune, şase teleschiuri, aşa că se poate folosi oricare dintre ele şi nu se face aglomeraţie. Straja are 27 de kilometri de pârtie, aşa că este o staţiune aerisită, unde se pot păstra măsurile de protecţie sanitară", a precizat administratorul Emil Părău.

Staţiunea Straja este recunoscută pentru calitatea şi lungimea pârtiilor de schi, anul trecut fiind cotată a treia din ţară ca număr de turişti veniţi la schi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel