În ce să investești pentru a-ți pune banii în siguranță. Adrian Negrescu: Va valora cu 30% mai mult
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto dcnews.ro
foto dcnews.ro
Ai economii și nu știi cum să le protejezi acum pentru a nu pierde odată cu devalorizarea anuală? Iată ce recomandă economistul Adrian Negrescu. 

”Pentru cei care-și doresc o siguranță cât mai mare, sunt titlurile de stat, care-ți oferă niște dobânzi destul de bune, 7-8%, care, din punctul meu de vedere, reprezintă o variantă optimă în actuala situație economică.

Câștigurile din titlurile de stat nu se impozitează, pe când depozitele bancare, cu dobândă, se impozitează.

Cred că titlurile de stat reprezintă o variantă pentru cei care-și doresc siguranță și să nu aibă emoții, pentru ceilalți există varianta depozitelor la bănci, care au mai crescut din perspectiva dobânzilor în ultima vreme, mai sunt titlurile companiilor de investiții.

Poți avea, prin intermediul unei aplicații mobile, acces la tot felul de companii care vând astfel de plasamente, deci titluri pe piața de acțiuni.

Metalele rare în continuare reprezintă un vehicul foarte interesant de investiție, aurul, dar și argintul și, mai ales platina.

Pe de altă parte, nu recomand cripto, care a ajuns la finalul creșterii sale, speculative din punctul meu de vedere. Recomand celor care ne privesc să iasă din zona de cripto pentru că nu va mai ține mult și se vede.

Și zona imobiliarelor cred că reprezintă în continuare un avantaj și un potențial de creștere mai ales pentru cei care fac investiții pe termen lung. Un apartament cumpărat acum peste 10 ani va valora cu 30% mai mult. E o dobândă foarte bună, dacă-l vei vinde atunci. Nu mai vorbesc de chirii, care vor crește în România” spune Adrian Negrescu, analist economic. 

Intervenția a avut loc în emisiunea ”Totul despre bani” de la DCNews și DCBusiness. Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel