În ce condiții ar recunoaște Trump rezultatele alegerilor din SUA, după eșecul din 2020: Frauda și restul au fost ridicole
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Care sunt condițiile în care Donald Trump ar recunoaște rezultatele alegerilor din SUA, după eșecul din 2020, finalizat cu asaltul asupra Capitoliului.

Donald Trump, fost președinte al SUA în perioada 2017-2021, a refuzat să-și ia angajamentul de a recunoaște fără condiții rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie, afirmând că va respecta rezultatul alegerilor din 5 noiembrie ”numai dacă acestea vor fi corecte, legale și bune”, informează EFE, scrie Agerpres.

În cadrul primei dezbateri prezidențiale, tramsmise de CNN, întrebat dacă va recunoaște rezultatul duelului său cu actualul Joe Biden, candidatul republican s-a eschivat, răspunzând: ”Dacă alegerile sunt corecte și echitabile, absolut”.

În acest caz, el va respecta rezultatul ”fără îndoială”, a reiterat el în prima sa dezbatere cu actualul președinte, democratul Joe Biden, cu care s-a confruntat deja în alegerile din 2020.

”Aș fi preferat mai degrabă să le accept, dar frauda și restul au fost ridicole”, a spus el despre alegerile anterioare, care au dus la un asalt al Capitoliului în ianuarie 2021 din partea susținătorilor pro-Trump pentru a împiedica validarea lui Joe Biden ca președinte.

De partea cealaltă, Joe Biden, la rândul său, a pus la îndoială faptul că predecesorul său ar accepta o eventuală înfrângere: ”M-ar surprinde, pentru că ești un plângăcios. Nu suporți să pierzi”, a subliniat candidatul democrat în acest schimb constant de reproșuri între cele două părți.

Cât privește asaltul de la Capitoliu, Joe Biden a afirmat că Trump a fost cel care i-a încurajat pe oameni să acționeze în acest mod, deși au fost mai mulți republicani care i-au cerut să oprească asaltul. 

”El i-a încurajat pe acești oameni să meargă la Capitoliu. A stat în pe scaun Biroul Oval trei ore, trei ore, în timp ce vicepreședintele său și unii dintre colegi și republicani i-au cerut să acționeze pentru a pune capăt tuturor acelor lucruri”, a denunțat Joe Biden pe tema atacului asupra Capitoliului din Washington, pe 6 ianuarie 2021.

”În schimb, el i-a încurajat. și vrea să-i grațieze pe acei (insurgenți) care au fost condamnați. (...) Iar acum, spune că dacă va pierde din nou, ar putea fi o baie de sânge”, a afirmat președintele democrat.

Citește și: Dezbaterea prezidențială din SUA. Harris: ”Un Joe Biden puternic” / CNN: ”A fost înspăimântător”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel