În București, există un BLOC de 13 etaje, în care cea mai mare factură la încălzire a fost 78 de lei. Inventatorul Horneț: Au venit din Albania și din Suedia să-l vadă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pexels/ Adi Coco
foto ilustrativ pexels/ Adi Coco
Celebrul inventator Iuliean Horneț a dezvăluit informații despre blocul ridicat în București, care nu este conectat la rețeaua publică de încălzire și apă caldă și în care facturile sunt infime. Delegații guvernamentale din Albania și din Suedia au venit să-l vadă. 

După ce fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, nu i-a dat undă verde pentru a construi un bloc pe peleți în București, marele inventator român Iuliean Horneț nu a renunțat. În emisiunea ”Ce se întâmplă?”, realizată de Răzvan Dumitrescu, la DCNewsTV, el a dezvăluit:

”Dar l-am făcut. Am găsit un privat și l-am făcut. Bloc cu 13 etaje, încălzire individuală, fiecare apartament are pompă de căldură, înregistrator de consum, își reglează singur omul, are termostatul în casă. Este pe Călărași, în București. Nu depind de nimic. În primii doi sau trei ani, proprietarul a încasat de la locatari doar prețul de cost al peleților. Am fost acolo și cu delegație guvernamentală din Albania, din Suedia, de peste tot, să-l vadă. Cel mai mare preț, la trei camere, era 78 de lei. Erau și peleții atunci cred că 110  - 120 de euro tona, era ieftin.”

Inventatorul consideră că soluția de viitor este reprezenată de peleți și are și un plan deja făcut pentru întreaga Românie: ”Noi avem să facem peleți. Pentru toată încălzirea României, avem nevoie de 22 de milioane de tone. Sunt făcute calculele câte prese trebuie, unde le punem, nu cărăm nimic. Asta este soluția de viitor, restul sunt sezoniere, soare, apă.”

Vezi de la minutul 40: 

România, independentă energetic? Se poate! 

În cadrul aceleiași emisiuni, Răzvan Dumitrescu l-a întrebat: ”Se poate obține independența totală a României?”. Inventatorul a răspuns ferm: ”Sigur! Toate calculele sunt făcute, pe bani, pe tot!”. 

”Și care ar fi combustibilul?”, a intervenit jurnalistul. ”Tot ce arde. Gunoi, deșeuri agricole, forestiere, deci, tot ce arde! Dacă veniți la mine, am panourile întregi cu toate probele, experimentele și analizele pe care le-am făcut. De 20 de ani lucrez la aceste tehnologii”, a spus Iuliean Horneț.

Citește mai mult aici

Cu privire la actuala criză energetică, inventatorul român consideră că este forțată, chiar pregătită. El afirmă că ”nu producătorul de energie este cel care câştigă acum banii”. 

Citește mai mult aici: EXCLUSIV  Inventatorul Iuliean Horneț: Nu există criză energetică, este forțată, pregătită. Furnizorii duc prețurile, nu producătorul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel