În așteptarea unui miracol. Céline Dion, interpreta coloanei sonoare a filmului "Titanic": "Încă nu am învins boala"
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Foto: Instagram Celine Dion
Foto: Instagram Celine Dion
Céline Dion a oferit o perspectivă rară asupra vieții sale de după ce a fost diagnosticată cu Sindromul omului rigid, o boală neurologică debilitantă care a forțat-o să anuleze concerte și apariții publice.

„Încă nu am învins boala, iar ea încă este cu mine și va fi mereu. Sper că vom găsi un miracol, un mod de a o vindeca prin cercetări științifice, dar pentru moment trebuie să învăț să trăiesc cu ea. Deci asta sunt eu acum, cu Sindromul omului rigid”, a spus ea într-un interviu acordat Vogue France.

Cinci zile pe săptămână de terapie

Dion a descris rutina sa, care include cinci zile de terapie atletică, fizică și vocală: "Lucrez la degetele picioarelor, la genunchii mei, gambele mele, degetele mele, cântatul meu, vocea mea... Trebuie să învăț să trăiesc cu asta și să nu mai pun întrebări."

„La început mă întrebam: De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina mea'”, le-a povestit cântăreața în vârstă de 56 de ani jurnaliștilor.

Refuzul de a renunța

Cu toate acestea, Dion a decis să nu se lase descurajată: "Am ales să muncesc cu tot sufletul și trupul meu, din cap până în picioare, alături de o echipă medicală. Vreau să fiu pe cât de bine pot fi. Obiectivul meu este să văd din nou Turnul Eiffel", a declarat ea.

Deși revenirea pe scenă pare o perspectivă îndepărtată, Dion nu renunță la speranță: "Dar pe de altă parte, nu vreau doar să aștept. Este greu moral să trăiești de la o zi la alta. Este greu, lucrez din greu și mâine va fi și mai greu. Mâine este o altă zi. Dar un lucru nu va înceta niciodată, iar acela este voința. Este pasiunea. Este visul. Este hotărârea", a subliniat ea.

O boală rară și dificilă

Dion a fost diagnosticată cu Sindromul omului rigid în decembrie 2022. Această boală rară provoacă spasme musculare severe și rigiditate, afectând semnificativ calitatea vieții.

Deși a continuat să lucreze la proiecte muzicale, inclusiv la coloana sonoră a filmului "Love Again", Dion a fost nevoită să anuleze turneul european programat pentru 2024 din cauza problemelor de sănătate.

O sursă de inspirație pentru mulți

Lupta curajoasă a lui Céline Dion cu o boală debilitantă servește ca sursă de inspirație pentru mulți.

"Sunt unii care și-au pierdut speranța, pentru că este o boală necunoscută", a declarat sora lui Dion, Claudette, într-un interviu recent. "Ea muncește din greu, dar nu are controlul asupra mușchilor ei. Ceea ce mă doare este că a fost întotdeauna disciplinată. Ea a muncit mereu din greu", a mai ad[ugat Claudette.

Cauze necunoscute

Sindromul omului rigid este o boală autoimună rară, cu cauze necunoscute. Deși nu există un leac, există tratamente disponibile care pot ajuta la gestionarea simptomelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel