În Anglia se construiește aeroportul viitorului, pentru mașini zburătoare
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Pentru prima dată în lume va fi construit un aeroport al viitorului, pentru mașini zburătoare. Foto cu caracter ilustrativ.
Pentru prima dată în lume va fi construit un aeroport al viitorului, pentru mașini zburătoare. Foto cu caracter ilustrativ.
Primul aeroport din lume, destinat mașinilor zburătoare, va fi construit în Anglia. 

Un aeroport pentru maşini zburătoare va propulsa oraşul britanic Coventry în viitor, la sfârşitul acestui an, printr-un proiect menit să demonstreze modul în care vor funcţiona taxiurile aeriene în centrele urbane, informează vineri Reuters, scrie Agerpres. 

Urban-Air Port, un start-up cu sediul în Marea Britanie, şi-a unit forţele cu gigantul producător de automobile Hyundai Motor în vederea dezvoltării infrastructurii necesare pentru vremea în care maşinile zburătoare vor brăzda cerul, transportând oameni şi mărfuri.

Aeroportul va putea fi vizitat



Începând din noiembrie, persoanele care vor vizita Coventry vor putea să vadă cum arată un aeroport pentru maşini zburătoare şi vor avea ocazia să admire pe platforma de aterizare o dronă de transport pasageri şi un vehicul operaţional electric vertical de decolare şi aterizare (eVTOL).

Urban-Air Port a fost selectat de un program guvernamental, având ca scop dezvoltarea zborurilor cu emisii zero şi a unor vehicule aeriene noi, şi a obţinut un grant de 1,2 milioane de lire sterline care va contribui la finanţarea instalării temporare a aeroportului din centrul oraşului Coventry.

Primul din lume 



"Cu sprijinul guvernului britanic şi al Hyundai Motor Group vom realiza primul aeroport în totalitate operaţional din lume", a declarat vineri pentru Reuters fondatorul şi preşedintele executiv al Urban Air-Port, Ricky Sandhu.

Cu toate că au fost înregistrate progrese în dezvoltarea maşinilor zburătoare, Sandhu a precizat că infrastructura este veriga lipsă. "Nu poţi să cobori din tren şi nu poţi să te urci în tren decât dacă ajungi la gară, astfel încât susţinerea infrastructurii de bază este absolut esenţială", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel