Data publicării:

În acest oraș turiștii nu vor mai avea voie să stea cu chirie în centrul istoric

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Florența rescrie regulile privind închirierea caselor din centrul istoric.

Florența, una dintre cele mai căutate destinații turistice din Italia, a impus o interdicție asupra noilor închirieri pe termen scurt a locuințelor din centrul istoric al orașului, prin intermediul platformelor precum Airbnb, într-un efort de a elibera mai multe locuințe pentru localnici, conform Reuters.

Noile reguli, aprobate de autoritățile orașului toscan într-o ședință desfășurată luni seara, prevăd, de asemenea, scutiri de taxe pe o perioadă de trei ani pentru proprietarii care optează pentru închirieri pe termen lung, în locul închirierilor de scurtă durată.

Primarul din Florența, Dario Nardella, a explicat că decizia a fost luată la nivel local deoarece planurile guvernului de a reglementa acest sector au fost considerate dezamăgitoare. El a subliniat că numărul apartamentelor disponibile pentru închiriere pe Airbnb a crescut semnificativ de la aproximativ 6.000 în 2016 la aproape 14.378 în prezent, iar costul mediu al chiriilor a crescut cu 42% în acest interval.

Pe lângă Florența, alte orașe europene se confruntă cu probleme similare generate de închirierile pe termen scurt, care au contribuit la o criză a locuințelor, afectând în special persoanele cu venituri reduse și studenții. Guvernul central al Italiei lucrează la un proiect de lege pentru a reglementa mai strict aceste închirieri pe termen scurt, impunând un sejur minim de două nopți și cerând identificare la nivel național pentru fiecare proprietate rezidențială închiriată turiștilor, în vederea monitorizării și aplicării regulilor. Airbnb nu a făcut încă niciun comentariu oficial privind această decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel