În acest oraș plouă cu pești în fiecare an. Iată și explicația!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată cum ajung peștii pe străzi!

În micul oraș Yoro, Honduras, cu doar 65.000 de locuitori, se-ntâmplă ceva ciudat. Cu regularitate, în fiecare an. Ploile torențiale care vin după furtunile din lunile mai și iunie aduc pe străzi... pești vii.

Locuitorii au fost martori ai acestui fenomen bizar, cunoscut sub numele de „ploaia de pești”, încă din secolul al XIX-lea, relatează National Geographic. Yoro chiar găzduiește și Festivalul Ploii de Pești, eveniment inspirat din întâmplarea bizară din fiecare început de vară. La fel se mai întâmplă și în alte locuri, cum ar fi Yasuj, Iran, unde locuitorii au văzut cum sute de pești pică, efectiv, din cer.

Bineînțeles, peștii nu cad din cer. În schimb, sunt aduși la suprafață din subteran de ploile abundente.

O postare informativă a fost făcută și în acest an pe X:

Deși există diverse teorii cu privire la cauza acestui fenomen, inclusiv ipoteza că furtunile de apă transportă peștii, nu există dovezi concrete care să confirme aceste explicații. În ciuda lipsei de studii științifice, localnicii subliniază că peștii nu sunt niciodată găsiți pe acoperișuri sau pe mașini după furtună, ceea ce susține varianta că aceștia ies din subteran.

Festivalul Ploii de Pești din Yoro rămâne o tradiție unică și fascinantă care atrage anual atât localnici cât și turiști de peste tot din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel