Data publicării:

În acest oraș din Europa se va percepe taxă de vizitator. De ce s-a luat o astfel de măsură

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Implementarea taxelor pentru turiști a devenit tot mai frecventă în rândul țărilor europene. Un alt oraș a hotărât să aplice această taxă pentru a reduce impactul turismului excesiv în regiune.

În ultima vreme, un număr din ce în ce mai mare de orașe europene au început să instituie taxe de vizitare. După exemplul Veneției, un alt oraș european se pregătește să ia măsuri similare pentru a contracara efectele negative ale turismului excesiv.

Lauterbrunnen, unul dintre cele mai impresionante locuri din lume, situat în Elveția, este celebru pentru peisajele sale pitorești și cascadele ca-n filme, dar și pentru rețeaua sa de trasee speciale pentru drumeții. Atrage anual mii de turiști din întreaga lume, motiv pentru care autoritățile locale au decis să reglementeze accesul în zonă.

În acest sens, s-a convenit să se formeze un grup de lucru pentru a găsi soluții care să ajute la controlarea turismului excesiv. Deși orașul are mai puțin de 800 de locuitori, străzile sale sunt adesea aglomerate, iar costurile chiriilor sunt ridicate tocmai datorită statutului urbei, acela de destinație turistică de top. Una dintre propunerile formulate de grupul de lucru este introducerea unei taxe de intrare în oraș pentru anumite categorii de vizitatori.

Ce presupune taxa de intrare în oraș

Autoritățile orașului Lauterbrunnen din Elveția propun implementarea unei taxe de intrare care să fie achitată online, printr-o aplicație specială instalată pe smartphone-uri. Potrivit planului, taxa ar varia între 5 și 10 franci elvețieni (aproximativ 5-10,99 dolari) și ar fi aplicabilă turiștilor care vizitează orașul cu mașina pentru o zi. Această măsură are scopul de a gestiona fluxul de turiști și de a reduce impactul negativ asupra infrastructurii și a resurselor locale.

„Excepția ar putea să fie turiștii care au rezervat o ofertă cum ar fi un hotel, sau o excursie în zonă, sau cei care ajung în oraș prin intermediul transportului public” a declarat primarul din orașul Lauterbrunnen, Karl Näpflin, potrivit Swiss Info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel