În această ţară, cei care abandonează şi abuzează animalele sunt amendaţi cu 200.000 de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Un stat european a făcut schimbări radicale în ceea ce privește protejarea animalelor de companie. Dacă se încalcă noile modificări, amenzile ajung la 200.000 de euro.

Țara care a adoptat noile modificări este Spania. Modificări vin în protejarea animalelor de companie, care sunt considerate „ființe conștiente”. Scopul schimbărilor este diminuarea cazurilor de abandon și abuz asupra animalelor. Cine nu respectă aceste noi reguli vor avea de suportat sancțiuni legale în cadrul legii „protecția drepturilor și bunăstării animalelor”, adoptată de Congresul Deputaților din Spania, conform Euronews.

Legea face referire la câini şi pisici, în număr de 26 de milioane de animale de pe teritoriul Spaniei. Potrivit acestei legi, câinii nu pot fi lăsaţi singuri mai mult de o zi, iar pisicile nu pot fi lăsate singure mai mult de trei zile. Animalele de companie trebuie cazate într-o manieră adecvată speciei, protejate de frig şi căldură, şi trebuie să primească tratament veterinar la nevoie. Spania va solicita stăpânilor de animale să încheie o asigurare de răspundere civilă pentru animalele de companie pe care le deţin.

Stăpânii abuzatori rămân fără animale

În cazul în care o persoană și-a abuzat animalul de companie, animalul va fi luat de lângă stăpân și dus într-un adăpost. Acestea pot fi omorâte, doar dacă reprezintă un risc pentru cetățeni.

Legea nu se aplică pentru animalele de fermă. Câinii de vânătoare, care sunt câteodată trataţi cu o cruzime deosebită, au fost exceptaţi din prevederile legii în urma protestelor asociaţiilor de vânători. Excepţiile se aplică, de asemenea câinilor poliţişti şi câinilor însoţitori precum şi câinilor de turmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel