În 2023, Postul Paștelui începe din februarie
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
 Sursa - Pexels
Sursa - Pexels
În 2023, Postul Paștelui începe din februarie.

În 2023, Postul Paștelui începe mult mai devreme decât în anii trecuți. Pentru că Paștele este duminică, 16 aprilie, Postul Paștelui începe pe 27 februarie.

Pe 19 februarie este Duminica Înfricoșătoarei Judecăți (a lăsatului sec de carne). De luni, 20 februarie și până pe 26 februarie inclusiv este dezlegare la ouă, lactate și pește. 

Pe 26 februarie este lăsatul secului pentru Postul Sfintelor Paști. 

Zile de post și posturi - Calendar Ortodox 2023

Miercurile și vinerile de peste an, afară de cele cu dezlegare, însemnate cu harți

Ajunul Bobotezei (5 ianuarie)

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august)

Înălțarea Sfintei Cruci (14 septembrie)

Postul Sfintelor Paști (27 februarie - 15 aprilie)

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel (12 iunie - 28 iunie)

Postul Adormirii Maicii Domnului (1 august - 14 august)

Postul Nașterii Domnului (14 noiembrie - 24 decembrie)

VEZI ȘI: Postul Paștelui. Cristian Mărgărit: Alimentul care e o minune nutrițională

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a vorbit despre o minune nutrițională. Vorbim de un aliment care poate fi folosit mereu, nu doar în Postul Paștelui.

”Trebuie să avem mare grijă la diversitate. Trebuie să combinăm foarte inteligent alimentele pentru a obține un profil complet de aminoacizi, ideal pentru corpul uman. O alegere care mie îmi place este supa cremă de linte roșie cu chimen. Profilul de aminoacizi din leguminoase se completează foarte bine cu cel din cereale. Foarte important să profităm și de condimente. Mie îmi place să folosesc condimente orientale. Cerealele și carbohidrații merg foarte bine combinate cu turmericul, în limita a unui gram pe zi, înseamnă foarte multe beneficii pentru sănătate. Corpul folosește mai bine insulina, are efect antiinflamator, antioxidant”, a spus Cristian Mărgărit

”Puteți folosi și germeni de grâu, sunt o minune nutrițională”, a mai zis Cristian Mărgărit.

Germenii de grâu au efecte antioxidante și ajută la întărirea sistemului imunitar. Complexul de vitamine B e important în buna funcționare a inimii și a creierului, fiind de un real folos și persoanelor cu probleme cardiovasculare. Germenii sunt bogați în acizi grași de tip Omega-3. Aceștia ajută la scăderea colesterolului, reducerea inflamației, susțin un sistem nervos sănătos.

”Năutul îl putem fierbe, se asociază foarte bine cu orezul. Mie îmi place cu un condiment marocan. De asemenea, năutul poate fi făcut sub formă de humus. Putem să-l facem și falafel. Nu-l prăjim în ulei, ci facem acele chifteluțe vegetale și le băgăm la cuptor. Înăuntru putem pune și un pic de spanac, pătrunjel, suc de sfeclă roșie”, a mai spus nutriționistul la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel