Împușcături lângă Donald Trump. Secret Service a deschis focul asupra unui suspect înarmat. Update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Au fost din nou împușcături în apropierea președintelui Donald Trump. 

Update ora 23:13. Kamala Harris a transmis un mesaj după incident: "Violența nu are ce căuta în America", a transmis contracandidata lui Trump la funcția de președinte al SUA. 

Update ora 23:05. Secret Service ar fi împușcat un suspect înarmat care se afla în apropiere de locul în care Donald Trump juca golf, relateză Reuters. 

Update ora 22:45. Ultimele informații arată că focurile de armă au fost trase din afara perimetrului terenului unde Donald Trump juca golf, au precizat sursele Reuters. Staff-ul de campanie al lui Trump anunțase anterior că acesta se afla în siguranță în urma incidentului, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Serviciul Secret a declarat că investighează incidentul, care a avut loc cu puțin timp înainte de ora 14:00 (ora locală).

Donald Trump Jr., fiul fostului președinte, a menționat pe platforma X că forțele locale de ordine au găsit o armă automată AK-47 ascunsă în tufișuri și că un suspect a fost reținut.

Update ora 21:52: Fostul președinte nu se afla la vreun eveniment electoral, ci juca golf la Trump International Golf Club din West Palm Beach. Întregul perimetru a fost securizat după ce au avut loc mai multe împușcături în zonă.

Știrea inițială: 

Staff-ul de campanie al lui Donald Trump a transmis duminică seară, în jurul orei 21:30 (ora României) că fostul președinte Donald Trump este „în siguranță după împușcături care au avut loc în vecinătatea lui”, relateză agenția Reuters. 

„Președintele Trump este în siguranță după împușcături în vecinătatea lui. Nu există alte detalii în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, într-un comunicat.

Declarația oferită de șefii de campanie ai lui Donald Trump  nu a menționat detalii suplimentare despre ceea ce s-a întâmplat. 

Reamintim că Donald Trump a fost ținta unui asasinat pe data de 13 iulie, atunci când se afla la o întâlnire de campanie în Pennsylvania. 

A fost prima tentativă de asasinat a unui președinte al SUA sau a unui candidat la președinție după mai mult de patru decenii. Totul s-a întâmplat după erori flagrante de securitate care au forțat-o pe Kimberly Cheatle să demisioneze din funcția de director al Serviciului Secret sub presiunea bipartizană a Congresului.

În încercarea de asasinat din Pennsylvania, Trump a fost atins de glonț la urechea dreaptă și un participant la miting a fost ucis. Atacatorul, identificat ca fiind un Thomas Crooks în vârstă de 20 de ani, a fost ucis pe loc de un lunetist al Serviciului Secret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel