Data publicării:

Împușcături auzite în direct în timp ce studioul de televiziune din Ecuador a fost luat cu asalt

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
O transmisiune în direct a postului de televiziune ecuadorian TC a fost întreruptă marți de persoane înarmate și cu cagule.

O transmisiune în direct a postului de televiziune ecuadorian TC a fost întreruptă marți de persoane înarmate și cu cagule, care au obligat personalul să se întindă pe podea, în timp ce se auzeau împușcături și țipete.

Unele dintre persoanele cu cagule au fost văzute ulterior în transmisie părăsind un platou împreună cu o parte din personal.

Incidentul are loc în contextul răpirii a cel puțin șapte ofițeri de poliție și al unei serii de explozii, la o zi după ce președintele Daniel Noboa a declarat starea de urgență.

O transmisiune în direct, care în cele din urmă a fost întreruptă, a arătat personalul înghesuindu-se pe podeaua studiourilor TC din Guayaquil, în timp ce indivizi înarmați gesticulau către cameră. Cineva din transmisia în direct a putut fi auzit strigând "fără poliție".

Poliția națională a precizat pe rețelele de socializare că unitățile sale specializate au fost desfășurate la fața locului

Poliția națională a precizat pe rețelele de socializare că unitățile sale specializate au fost desfășurate la fața locului pentru a interveni în caz de urgență.

Noboa, fiul unuia dintre cei mai bogați oameni din țară, a preluat mandatul în noiembrie, promițând să oprească un val de violență legată de traficul de droguri pe străzi și în închisori, care a crescut de ani de zile.

Noboa a declarat luni starea de urgență pentru 60 de zile - un instrument folosit de predecesorul său cu puțin succes - permițând patrulări militare, inclusiv în închisori.

Măsura a fost un răspuns la evadarea lui Adolfo Macias, liderul bandei criminale Los Choneros, din închisoarea în care își ispășea o pedeapsă de 34 de ani, precum și la alte incidente recente din închisori, inclusiv luarea de ostatici a gardienilor, conform Reuters.

CITEȘTE ȘI:

”Cel mai căutat deținut”. Liderul grupării criminale Los Choneros a dispărut dintr-o închisoare din Ecuador

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel