Data actualizării:
Data publicării:

Femeile din Ucraina adună sticle pentru a face cocktailuri Molotov. Televiziunea naţională difuzează tutoriale despre cum se fac aceste "arme" artizanale

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Femeile din Ucraina s-au apucat deja să confecţioneze cocktailuri Molotov / Foto: Pexels
Femeile din Ucraina s-au apucat deja să confecţioneze cocktailuri Molotov / Foto: Pexels
Femeile din Ucraina s-au alăturat luptei împotriva trupelor rusești și adună sute de sticle pentru a face cocktailuri Molotov. Mobilizarea de forțe are loc în orașul cu ieșire la mare Dnipro, unde un atac rus este așteptat în orice moment.

Cetățenii din orașul Dnipro se pregătesc să facă față unui atac al trupelor trimise de Vladimir Putin. Populația adună sute de sticle pentru a face cocktail-uri Molotov, singura armă pe care o au la dispoziție în fața soldaților ruși. În ciuda pericolului, civilii demonstrează că sunt gata oricând să-și apere țara și chiar să-şi rişte viața pentru a respinge invazia trupelor rusești, care la acest moment au ordin să nu tragă în civili. Invazia trupelor rusești în teritoriile din Ucraina a declanșat un adevărat război, care până la acest moment a rezultat cu moartea a peste 300 de ucrainieni. 

Televiziunea, aliatul civililor neînarmaţi

Liderul de la Kremlin este determinat să continue războiul din Ucraina și a pus în alertă forțe nucleare. Ucraina a primit arme de la mai mulți aliați europeni, însă trupele sunt depășite atât numeric cât și din punct de vedere al echipamentului militar. Televiziunea din Ucraina difuzează deja tutoriale despre cum se fac cocktailurile Molotov, venind astfel în ajutorul cetățenilor rămași în țară. Guvernul ucrainean a lansat mai multe îndemnuri către populație în care îi îndeamnă pe cetățeni să se pregătească cu astfel de arme pentru a respinge ofensiva soldaților ruși. În paralel, Ministerului Apărării din Ucraina sfătuiește cetățenii să nu iasă din case și să fie pregătiți cu astfel de cocktailuri în cazul unui atac din partea trupelor lui Putin.

Ce este un cocktail Molotov

Cocktailul Molotov este o bombă incendiară artizanală, un amestec de anumite produse inflamabile (ex. benzină) cu ulei de motor și un recipient de sticlă. În modelele clasice, o cârpă sau bucată de pânză așezată în locul dopului servește de fitil. Se aprinde fitilul și se lansează. La spargerea sticlei se împrăștie conținutul care intră în contact cu flacăra fitilului și se incendiază. Uleiul de motor face ca benzina să se lipească de orice suprafață.

Mai multe clipuri impresionante publicate pe rețelele de socializare arată cum femeile din orașul ucrainean strâng sticle pe care urmează să le transforme în cocktailuri Molotov, informează Euronews.com.

Unul din aceste clipuri poate fi vizionat aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel